Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet az oka ennek? Talán...

Mi lehet az oka ennek? Talán a maximalizmus es a szorongás?

Figyelt kérdés

Szorongást, depressziót, borderline-t nárcisztikus jegyekkel állapítottak meg nálam... jártam pszichológushoz, de annyi történt, hogy csak meséltem a dolgaimat, o meg sokszor nem is tudott ra mit mondani es jött a kínos csend, idáig el sem jutottunk.

Szóval eleve nagyon döntésképtelen vagyok, ez nyilván a szorongás es a borderline miatt van, mindig mindenből az extra legjobban akarom kihozni es meg nyilván a narcizmus miatt. De miért viselem ennyire nehezen, ha pl. 2 dolog történne egyszerre? Teljen a padlóra küld, belebetegszem, tulpörögök tőle, aztán jon a depresszió. Pl. Volt olyan, hogy megkaptam egy munkát, majd jött a telefon, hogy lehet megkapok egy másikat is, ami egyidőben lenne, ezért az egyiket le kell mondanom... ilyenkor nálam megszűnik minden, idegrohamot kapok, hogy miért kell két dolognak egyszerre történnie es miért nem használhatom ki mind a kettőt, mikor előtte hónapokig nem történt semmi.

Évekkel ezelőtt hoztam egy döntést, hogy otthagyom az akkori munkámat egy másikért, ami végül nem is volt olyan jo es halálra kinzom magam azzal, hogy mi lett volna ha mégis az előzőnél maradok es nem jövök haza. Egyszerűen olyan, mintha egy másik enem döntött volna helyettem, mert most annyira másképp gondolom. Hogy ne legyek ilyen? Képes vagyok magamat az őrület határára sodorni, tulporgok, aztán meg jon az, hogy ki sem tudok kelni az ágyból. Nem tudom valaha fogok-e találni jo pszichológust.

2021. márc. 23. 02:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Figyi, az hogy hoztal egy utolag nem jonak cimkezett dontest, bocsasd meg magadnak. Semmi gond, meg rengeteg munkad lesz, barmikor donthetsz ugy,hogy mast szeretnel. Nincsen ember hiba nelkul, mindenkinek vannak rossz dontesei. Erted,lehet azt csinalni, hogy egesznap nem csinalsz semmit,nehogy rossszul csinald,csak akkor elszalad egy napod a semmivel. Ahelyett lehet az is,hogy neha nrha rosszul dontesz,dehat van ilyen. Ott es akkor az tunt a legjobbnak, nyilvan nem akartal kiszurni magaddal. Valamiert igy kellett lennie.

A zavarokon,amiket soroltal, a sematerapia remekul tud segiteni, javaslom, hogy olyan pszichoterapeutat keress,akinek ez a modszer is a repertoarjaban van.

2021. márc. 23. 02:18
 2/4 A kérdező kommentje:
A megbocsátás egy kényszeres nárci tökéletesség mániásnak gyakorlatilag lehetetlen... az is hozzátesz, hogy családomnak nincs semmije, plane nem olyan dolgok amiket en akarok, nincs amibe visszajöhetnek, az összes utazásomat, munkámat egy depressziós, borderline lánynak köszönhetem, aki sokszor alvás nélkül az ajulas határán dolgozott. Kapcsolatom nem lehet, aki segíthetne, szóval muszáj mindent nagyon megfontolnom es kihasználnom, mert más nem segít... a tudat, hogy vagy a depresszió, vagy a szorongás miatt kihagytam bármit is, felemeszt es tönkretesz. Most is hajnali fel 3kor emiatt bőgök alvás helyett...
2021. márc. 23. 02:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Pedig megbocsajthatod magadnak. Ezzel az onmagad emesztesevel es orlesevel teljesen kicsinalod z idegeid, es ramehet az egeszseged. Meg kell tanulnod, hogy egy ertekes, szeretnivalo szemely vagy, es neked is szeretni s tisztelni kell magad ahhoz, hogy ez valtozhasson. Nem ennyin mulik az elet es ami megtortent,azt mar nem lehet visszacsinalni,viszont ami most van, azt te iranyitod,te alakitod. Ertem,hogy nagyon faj,hogy csalodtal magadban,de ez annyira emberi es szep dolog, igy tanulunk,igy fejlodunk.

En komolyan mondom,hogy nagyon szeretetremelto szemely vagy. Hidd el, megerdemled, hogy sajaat magadert kepes legyel megbocsatani. Az anyagi javak pedig konkretan sz@rt se ernek, ha nem vagy egeszseges.

2021. márc. 23. 08:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Az nem fog segíteni, ha minden döntésed és viselkedésed elkönyveled a betegségnek és meg sem próbálsz ellene tenni. A mentális betegségekből úgy lehet felépülni, ha változtatsz, méghozzá a reakcióidon, a gondolataidon, viselkedéseden, amiknek jelenleg hagyod, hogy uralják az életed. Tudatosan át kell programozni az agyad, ebben terapeuta segíthet, ha egyedül nem boldogulsz.
2021. márc. 26. 19:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!