Mennyi idő után kezdtétek érezni, hogy hat a pszichoterápia?
Én csak azt hittem használ, de kiderült, hogy csak addig amíg nem jön egy trigger. Feladtam.
Nálam az a probléma, hogy mindenért magamat okolom a mai napig, nem tudok megbocsátani önmagamnak(elsősorban). Képtelen vagyok igazán bízni, közel engedni magamhoz mást.
Több pszichológus is csak felidegesít. A gyógyszer nem segített, többet ártott, mint használt.
Egyéni terápiát alkalmazok magamnál, jelenleg. Túlélek.:)
26L
Eloszor egy krizis feldolgozasa miatt mentem. Akkor 5 alkalom utan ereztem, hogy most mar megbirkozok vele.
Ugyanahhoz a pszichologushoz onismeret miatt jarok ujra. A krizis feldolgozasahoz meg kellett ido ennek az elejen, o turelmesen segitett benne. Baratok helyett vele beszeltem errol. Majd kb 2-3 honap utan ereztem, hogy megerkeztem az onismereti terapiaba en is. Minden egyes alkalom elgondolkodtatott. Eszrevetlenul kezdtek belemszivarogni ezek. Nyugodtabb lettem, nem omlottam ossze azert, mert rosszat mondtak ram, pedig ebben korabban elenjaro voltam, stb. Nagyon jol forditja vissza a kerdeseket, igy mas szemszogbol is tudom ugyanazt vizsgalni. Idestova ket eve ismerjuk egymast, de meg kb 1 honappal ezelott is volt egy nagy kitarulkozasom, amit egy erdektelennek tuno almom valtott ki. Szoval nehezebben engedem ot is magamhoz kozel. Meg mindig vannak nagy felismeresek. Azt tudom mondani, hogy haladj az esemenyekkel, hagyd, hogy magukkal ragadjanak. Eszrevetlenul lesznek a valtozasok. Majd akkor veszed eszre, amikor hirtelen maskepp reagalsz valamire. :)
Sok kitartast, legy turelmes, es elvezd, hogy valaki segit megerteni magadat.
két alkalom még lényegében az ismerkedés s személyiségedtől függően annak is az eleje akár
Nekem személy szerint 3-4 hónap volt mire éreztem hogy na tényleg van valami hatása és nem csak dühösen jövök ki, pedig az is vele járója a dolognak úgyhogy nem kell attól se kétségbe esni ha majd ezt érzed :)
Nem is lenne normális a 2. alkalomtól érezni valamit, legalább 3-4 alkalom, amíg egyáltalán feltérképez a terapeuta. Én négyet fogyasztottam el, mire találtam valakit, akinél már 2 hónap múlva éreztem, hogy mintha lenne valami változás, na még akkor sem az életemben, hanem az érzéseimben, viszonyaimban dolgokhoz, jelenségekhez. A többinél is optimista voltam, de utólag már látom, hogy egyszerűen nem passzoltunk egymáshoz velük, nem jött be a módszerük, hozzáállásuk stb.
Plusz a későbbiekben is lehet, hogy azért nem érzel változást, mert határozott elképzeléseid vannak arról, hogy miben kéne változnod, mit kéne érezned. Na, ez öreg hiba. A pszichoterápia úgy változtat, hogy arról többnyire elképzelésed se lehet, nem tudod aggyal kitalálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!