Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Segíthet-e rajtam a pszichoter...

Segíthet-e rajtam a pszichoterápia, ha nem tudom pontosan mi a célom vele, de a jelenlegi életemmel problémáim vannak?

Figyelt kérdés
Igazából abszolút gőzöm nincs, hogy mire lenne szükségem, mitől tudnám jobban érezni magam, de úgy érzem, hogy szükségem van segítségre.

2021. márc. 12. 09:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem.
2021. márc. 12. 09:51
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ. Ki tudnád fejteni, hogy szerinted miért nem?

Köszönöm :)

2021. márc. 12. 09:52
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Mit kell ezen kifejteni? Azt sem tudod, mi a problemad, igy diagnozis sem lesz, amibol az kovetkezik, hogy kezeles sem.
2021. márc. 12. 09:57
 4/12 A kérdező kommentje:
Egy első terápiás alkalmon vagyok túl, mert problémám van a megfelelő munkahely megtalálásával, és a felnőtté válással 28 évesen. A terapeuta szeretné, hogy a terápiás szerződéshez határozzam meg, hogy miken szeretnék dolgozni pontosabban, ebben teljesen tanácstalan vagyok. Úgy érzem, hogy elég alacsony bennem a motiváció a változtatásra, illetve nem érzem, hogy képes lennék ténylegesen változtatni magamon. Hogy lehetnék lusta, és önbizalomhiánytól szenvedő helyett szorgalmas, és magabiztos. Úgy érzem, csak még jobban összetörnék a komfortzónámon kívül, ahelyett, hogy sikereket tudnék elérni. Félek, hogy bármilyen változtatási kísérlet csak rontana az állapotomon, munkahelyet csak még rosszabbat találnék, illetve úgy látom, hogy akármilyen más változás az életemben, például költözés, csak rontaná a komfortérzetem, de a jelenlegi életemben se tudok a bajokkal megküzdeni. Segíthet-e rajtam így egy terápia, vagy hagyjam az egész kísérletet, mert ennek így semmi értelme.
2021. márc. 12. 10:06
 5/12 anonim ***** válasza:
77%
Ugyanezt kerdezd meg a szakertotol, majd valaszol a kerdesesre.
2021. márc. 12. 10:08
 6/12 anonim ***** válasza:
68%
A pszichológus nem fogja megmondani neked, hogy mit kezdj az életeddel, legfeljebb rádöbbent arra, hogy a saját életedet neked kell rendbe tenned, irányítanod. Ez kétségkívül nem könnyű annak, aki jó gyerekként mindig azt csinálta, amit mondtak neki, ami az általános trend, társadalmi szokás stb. volt.
2021. márc. 12. 11:14
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne segitene. Nagyon sok ember nem tudja megfogalmazni, mi a baja pontosan, sot, eleg kevesen tudjak, csak erzik, hogy valami nem oke. Ra fogsz jonni, arra is honnan ered, es arra is, hogyan oldhatnad majd meg. :)
2021. márc. 12. 11:58
 8/12 anonim ***** válasza:
93%
Nyugodtan elmondhatod ezt igy a terapnak is, amiket ide leirtal, mert ez elegge terapias celnak hangzik egyebkent. :D Felnotte valas, idealis munkahely, hivatas, csaladalapitas, komfortzona kitagitasa, pozitivabb jovokep. A valtozas persze jo sok mindent osszezavar majd, de hosszutavon megeri. :)
2021. márc. 12. 12:00
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A leírásod alapján tele vagy félelemmel, szorongással, kicsinyhitűséggel, ezeken nyugodtan dolgozhatnál. Amiket leírsz, pont azokban nagyon hatékony tud lenni egy terápia (meg még ezer más dologban is). Ha nem felelne meg a terapeutának, amiket itt nagyon pontosan megfogalmaztál, még mindig megkérheted, hogy mondjon példákat, hogy ráérezz, milyen típusú dolgokat kellene találnod.
2021. márc. 12. 19:39
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Főleg a pozitívakat. Amik még a problémáim, hogy állandóan csak menekülök a nehézségek elől, mindig a megúszásra játszom, a könnyebb utat választom, rettegek a hatalmas felelősségtől, illetve csapongok is a dolgok között, egyik pillanatban ezt akarom, másikban meg azt.
2021. márc. 14. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!