Vannak itt mások is, akik szociális fóbiával küzdenek? Mi segített nektek túllendülni ezen?
Szóval lényeg a lényeg, egy 27 éves férfi vagyok, akinek még sosem volt párkapcolata. A szüzességemet is csak társadalmi nyomásra, több hónapnyi Tinderezés után sikerült elveszítenem, de hosszabbtávú kapcsolatot nem tudtam kiépíteni. Eléggé introvertált vagyok, szeretek egyedül lenni a gondolataimmal, sokszor magamban is beszélek, nem szeretek másoknak sem megfelelni. Bár a munkámban jól teljesítek, nagy előrelépési esélyeket nem látok, mert ahhoz még több emberrel kellene együttműködnöm, amitől szoronganék. Ugyanakkor ha meg nem vagyok társaságban, néha baromira depis leszek, és magányosnak érzem magamat. Ha viszont valaki meghív, gyakran csak ott ülök a sarokban, Facebookozom magamban, nem igazán beszélek senkivel. Ha valaki mégis megszólít, pár mondatnyi beszélgetés után kifogyok a témákból, feszélyzetten érzem magam, főleg a nőkkel. Férfiakkal még sikerül1-1 témáról beszélgetni, nőkkel már abszolút nem. Ha megszólalok, gyakran kínos csend követi, vagy észre sem veszik, hogy megszólaltam.
Na de..mindenképpen szeretnék most már ebből kitörni, és változattni magamon, de nem tudom, hogy merre induljak el. Volt már valaki hasonló cipőben? Nektek milyen megoldás vált be igazán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!