Mit lehet tenni az öngyilkos gondoltok ellen? Úgy érzem nincs értelme az életemnek.
Nem bírok megküzdeni már azzal a nyomással amit régebben átéltem. (Az akkori barátom 16 évesen megerőszakolt) Amit nagyon nehéz volt feldolgozni azt hittem sikerült, de úgy tűnik még sem. Jelenleg id minden téren romokban van az életem már fél éve nem találok munkát és az összes barátom elveszítettem.
23/L
Szia, én is hasonlókat éltem át mint te, illetve még most is tart néhány dolog. A családban is kaptam az ívet, alkoholista anya, stb...
16 évesen én beleestem egy mély depresszióba, amit nem tudtam, hogy az volt. Így, 25 évesen visszanézve bizony szerencse, hogy nem nyírtam ki magam.
Azóta viszont teljesen átforfultak bennem a dolgok, más gondolataim vannak már az életről. Amikor elvesztesz valaki olyat az életedből, aki nagyon fiatal, és tele van élettel, tervekkel, és hirtelen meghal... az szörnyű érzés. Illetve mikor neked van egy olyan betegséged, amikor tudod, hogy lehet már csak pár éved van hátra, átertékeled az életed. Amikor az ismerőseim panaszkodnak, mennyire rossz nekik. Milyen cuccot szedjenek, hogy minél hamarabb tönkretegyék magukat. Te pedig imádkozol, hogy élhess még egy napot, hogy legalább még egyszer láthasd a szerettedet. Hogy amíg ő azon sír, milyen rossz neki, más rákosan küzd az életéért a kórházban és szeretne még 1 percet az életből.
Akármilyen sz.r ez az élet, mégis jó élni, ha meghalsz már úgyis mindegy.
Kell egy felfogás és egy nehéz időszak ahhoz, hogy átértékeld az életed és az öngyilkos gondolataid felváltsák azok, hogy basszus, élek, lélegzem, látok, érzek, k.rva jó! Én bízom benne, hogy te is meg fogod ezeket élni.
Ha nagyon zavaróan jön ez a gondolat, akkor mond el ezt, még ha nem is hiszel benne, akkor is segíteni fog, tobbi dolog mellett:
"Szent Lechitiel, segíts, támogass, emelj fel.."
Egy próbat próbát megér, akkor is ha nem hiszel benne..
Kívánom, hogy legyél jobban és boldog..
Szent Lechitiel (egy főangyal egyébként, a vigasztalás és reményadás az ő fő feladata)..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!