Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van alapja a szorongásomnak,...

Van alapja a szorongásomnak, vagy csak paranoia?

Figyelt kérdés

Nem birom elviselni a pazarlást. Ételt sem szeretek kidobni, de leginkább a víz és a papír pazarlása zavar. Még ha nem is pazarlásról van szó hanem arról hogy nagy mennyiséget használnak belőle az is.

Ülök a buszon és eszembe jut, hogy egy iskolásnak hány könyvre van szüksége, minden évben, aztán hogy egy osztályba jár kb 30 gyerek, egy iskolában mennyi osztály van, egy országban mennyi iskola, föleg a nagy országokban pl Kína, Amerika..

És rendesen rosszul leszek hogy ennyi könyvet kell nyomtatni.

Vagy ha meglátok egy vastag könyvet pl szótárt eszembe jut ebből hány millió példány lehet. Csak ebből az egy fajtából. De aztán ott a többi fajta.

És rendesen rosszul leszek nagyon nagy szorongást okoz.

Ugyanez a vízzel pl aquaparkok, medencék, stb.

Van ennek a szorongásnak alapja vagy teljesen irracionális? Illetve mit tegyek hogy megszűnjön? Gyerekkorom óta szenvedek tőle.

Ha csak egy pár logikus magyarázatot kapnék hogy miért nem kell aggódni ezeken, már az is rengeteget segítene.

Tudom hogy nevetséges, de sajnos ez van ezt dobta a gép.😂

2021. márc. 11. 11:17
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
És a faiskolákba hogy tudják pótolni a fát? Egy fa több 10 év mire kinő
2021. ápr. 25. 04:27
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A víz körforgásban van, és sosem értettem, hogy jön az ki, hogy egy póló legyártásához nem tudom hány ezer liter víz kell. Beleszámolják azt is, hogy az eső leesik a gyapotföldre, ami ha akarjuk, ha nem, esik. Beleszámolják, hogy a bangladesi szövőmunkás, varrónő, a kamionsofőr meg az eladó hány pohár vizet iszik meg miközben dolgozik, meg ilyen hülyeségek. Torzított az egész számolgatás, azért csinálják, hogy lesokkoljanak téged. Nyugi az eső visszapárolog, a kamionsofőr meg a többiek pedig kipisilik a vizet, és visszatér a körforgásba, ahogy eddig is.

Bírtam, mikor egy ilyen torz számolgatás alapján egy skandináv kutatásban az jött ki, hogy jobb a környezetnek az eldobhatós nejlonzacskó mint a vászontáska. A józan paraszti észt se érdemes otthon hagyni amikor elkezdünk gondolkozni. Nem csak a rémhíreket meg a hamis statisztikákat kell olvasgatni.

2021. aug. 25. 22:45
 13/15 anonim ***** válasza:

Még annyi hogy már olyat is láttam hogy valaki azért sírt, mert az üveg nem bomlik le. Közlöm, hogy a kövek se bomlanak le, mert van, aminek nem is kell lebomlania. Nem kell mindennek lebomlania, a föld pedig egy zárt rendszer ahonnan nem tűnnek el a dolgok, csak átalakulnak.

Az tény, hogy érdemes több fát ültetni, de ne itt keresgélj ebben az országban, mert nálunk erre így is nagyon sok törekvés van. Érdemes más országokat / földrészeket megcélozni, ha érdemben tevékenykedni akarsz ezügyben.

2021. aug. 25. 22:49
 14/15 A kérdező kommentje:

Koszonom.

Nem olvasok remhireket, ezt a sajat agyam generalta, kb 8evesen, es azota is elojon, vannak idoszakok amikor ritkan, van amikor gyakran. Es olyankor kattogok ejszaka es nem birok aludni.

2021. aug. 27. 14:45
 15/15 anonim ***** válasza:

Hát igazából sajnálom nagyon, valamiért egyébként engem is a papír szokott a legjobban triggerelni (holott szerintem a műanyag és a vegyszer sokkal, de sokkal rosszabb). Egyébként szerintem ez a klímaszorongáshoz kapcsolódhat, olvass utána.

Nekem nincs tuti tippem, de én megpróbálok csepp lenni a tengerben, és hinni abban hogyha én megteszek dolgokat akkor az a részemről rendezve van és bízni benne hogy más is megteszi. A papírt sikerült jól lecsökkentenem, szelektív szerencsére van alapból, illetve próbálok nagyrészt használtan vásárolni, illetve javítani cuccokat. Ha pedig valaki nem kell akkor ha még használható, akkor továbbadni. Szerintem nem szabad engedni, hogy ennyire mindenkiért felelősséget érezzen az ember, mert erre nincsen ráhatása, magán kell kis változtatásokat eszközölni és ezeknek is örülni. (Persze igen, könnyen beszélek, de néha engem is elkap a para.)

szept. 5. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!