Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A paranoiába bele lehet...

A paranoiába bele lehet őrülni úgy igazán?

Figyelt kérdés

Olyan szinten, hogy mondjuk egy elmegyógyintézetben kössön ki az ember?

Sajnos én régóta küzdök ezzel vagyis ellene, jártam szakembernél is, de mint paranoid ember mi más történhetett volna, hogy azt gondoltam egy idő urán, hogy csak a pénzemet akarja, és nem érdeklem. :D

Nem is éreztem, hogy enyhülnének a "tévképzeteim" azzal kapcsolatban, hogy mindenki kibeszél, üldöz, összesúg a hátam mögött, és ellenem esküsznek.

Nyilván tisztában vagyok vele, hogy egy érdektelen kisember vagyok, aki még a szűkebb környezetét sem érdekli annyira, de akkor is van, hogy annyira úrrá lesznek rajtam ezek a gondolatok, hogy nem tudom szabadulni tőlük.

Ezért már rengeteg emberi kapcsolatomat rúgtam fel, mert ha úgy érzem, hogy valahol ellenem vannak, akkor onnét menekülök, és megszakítom a kapcsolatot.

Sajnos ehhez nem kell, hogy valóban ellenem legyen valaki, elég ha csak azt gondolom.

Most 25 éves vagyok, mint a kérdésből is látható, tudok tisztán gondolkozni, tisztában vagyok vele, hogy baj van a fejemben, és nem normális hogy ezeket gondolom.

Viszont kb. 15 éves korom óta érzek így, és azóta sokkal rosszabb lett.

Nem gondolom, hogy veszélyes lennék másokra nézve, inkább csak attól félek, hogy tényleg egy gumiszobában fogok kikötni, és azt nagyon nem szeretném.

Csak nem tudom, hogy mit tehetnék.

Jó szakember kéne, de az iszonyat drága, és nincs annyi pénzem, plusz nincs rá garancia, hogy nem menekülök el előle, és ezáltal suttbavágom a terápiát.

Az ingyenessel meg az a bajom, hogy arról meg azt gondolom, hogy azért ingyenes mert olyan is.

Nem tudom, mi lenne a legjobb megoldás számomra?

2021. febr. 11. 09:55
 1/1 anonim ***** válasza:
Bele lehet. Én már voltam pszihiatrian vele.
2021. febr. 11. 11:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!