Agorafóbiások, milyen hatással van rátok a bezártság?
Korábban is küzdöttem ezzel a problémával, de minél kevesebbet kell/lehet kimenni, annál nehezebben megy. Az utóbbi néhány hétben az is előfordult, hogy haza kellett jönnöm azelőtt, hogy befejeztem volna az elintéznivalóimat, annyira rosszul lettem.
Nektek mi a tapasztalatotok? Van valami bevált tippetek?
Szóval régebben agórafóbiás voltál, mert otthonról nem akartál kimozdulni, most hogy besokaltál az otthon léttől már nem annyira jó.
Egyébként én is volt, hogy pánikba estem attól, h haza kell mennem.
Ez teljesen érthető folyamat.
Az agorafobia úgy terebélyesedik ki, hogy folyamatosan szűkül (szűkíted az állapotod miatt) a komfortzónád.
Azt tanácsolom, próbáld "szélesen tartani" a mozgásteredet, amennyire csak engedi a jelenlegi helyzet és a lehetőségeid.
A mostani időszakban rengeteg szorongó, szorongásra hajlamos ember panaszkodik arra, hogy kifejezetten rosszul érzi magát a bőrében.
(Nem, mintha nem ez lenne a hosszútávú célja a jelenlegi helyzet fenntartásának)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!