Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, hogy megszűnjön...

Mit tegyek, hogy megszűnjön ez a tehetetlen bezártság érzése?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, mintha be lennék zárva, egész nap csak járkálok a házban mint egy szellem, nem történik körülöttem semmi. Online oktatásom van, kevés órával. Itt a faluban nincs munka lehetőség, pénzem viszont már semmi nincs. A barátaim eltűntek, senki sem ír, senki nem keres, felőrölnek a mindennapok. Úgy érzem semmi sem jön össze, csőd az egész életem. Nincs hova kimozdulni, nincs kivel, a családom is nyomaszt a viselkedésével, nem rég mentünk át a hülye szüleim miatt akkora stresszen, mintha 1 év alatt 10 évet öregedtem volna. Sötét, karikás szarkalábas szemek, ráncos homlok, - 15 kiló, mintha nem is én lennék, tönkrementem testileg is, lelkileg is. Hetek óta pedig minden kis apróságon bőgök, 1 nap akár többször is, semmi idegzetem nincs már, úgy érzem, egyik nap megelégelem ezt az egészet, és véget vetek az egésznek, mert ez nem élet.

Mi a titka a sok pozitív, sikeres embernek, akiket látok a Facen, instán? Nem tudom megérteni, tényleg. Alacsony, kevés végzettséggel is állás, autó, mindennap motiváló idézetek. Jelölgeti mindenki a barátait a vicces mémek alatt, teszi ki a sok boldog pár a képeket. Én miért vagyok ilyen selejtes szerencsétlen? Engem miért nem tud szeretni egyetlen egy ember sem? Miért esne nehezére bárkinek is rám írnia hogy szia, hogy vagy ma? Én már annyi ember után futottam, hogy meguntam, erőltetni a kapcsolatfenntartást, azóta se keres senki. Na be is fejezem, mert megint bőgök mint egy nyomorék. Nem lenne kedve valakinek beszélgetni kicsit?

21/l

2021. febr. 15. 19:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

'Mi a titka a sok pozitív, sikeres embernek, akiket látok a Facen, instán? '

A titok az, hogy nem sikeresek, nem boldogok, de a trükkös marketing és képi beállítások miatt azoknak látod őket. Ez a legnagyobb probléma a szociális médiával, mert a hozzád hasonló gyenge lelkű emberek nem motivációként tekintenek az influencerekre, hanem pont az ellentéte.

2021. febr. 15. 19:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Facen instan nem a valosag van :D az csak latszat, nehogy elhidd, hogy mindenkinek jo elete van. A motiválo idezetek semmit nem érnek, nem tartom sokra azokat akik ilyeneket osztanak meg.

Én 20 vagyok, szinten online oktatás es itthon ülök egesz nap. És nagyon nem szeretem, gyakorlatilag nem beszélek csak a családommal.

Szóval... Szia! Hogy vagy ma?

2021. febr. 15. 19:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Beszélgessünk.
2021. febr. 15. 19:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Hogy vagy ma?

Gondolom az egész nézőpont kérdése. Én is teljesen egyedül vagyok egy pici lakásban online munkával; nekem is kikopott mindenkim, pedig én egy nagyváros közepén élek. Ellenben imádok új dolgokat tanulni, új képességeket felszedni, amikhez csak én kellek, pl: rajzolás, yoyozás, zsonglőrködés, stb. A lakáson belül is mindig lehet új dolgokat találni, ha megfelelően nézi az ember. Senkinek sem olyan könnyű ez az időszak, de ez még nem az, ami miatt megéri tönkretenni magad. Célok kellenek, motiváció, befektetett munka és persze mindezek után jutalom magadnak.

De tényleg, fel a fejjel.

2021. febr. 16. 02:55
 5/9 anonim válasza:
100%

Szia!

Kb ugyanez van velem is, mondhatni énis lassan tönkre megyek mert nincs semmi társaság,semmi ami lefoglaljon vagy ilyenek.

Én már konkrétan kezdek ettől bekattani,a folytonos itthon léttől és attól hogy folyton egyedül vagyok bezárva a házba.

Szombat vagy vasárnap este óta, mióta a közeli templomban harangoztak folyton ez megy a fejembe, mintha csak belevésték volna a hangját és nem tudok tőle megszabadulni,mi ez ha nem az őrültség első jelei.. bele sem akarok gondolni tovább mi lesz.

Persze nekem sem kéne ennyire magamra vennem meg beképzelni hülyeségeket de egyszerűen nem tudok mit tenni,ezt hozza ki belőlem a bezártság :(

Viszont mindig pozitívan kell állni az élethez/dolgokhoz,ameddig csak lehet! Én mondjuk még örülök is,hogy nem hangokat hallok, mert attól végképp megőrülnék :D

Reméljük mihamarabb átmegy ez az állapot és tavaszra kiszabadulhatunk :)

2021. febr. 16. 16:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Menjetek kirándulni! Már, ha nem vagytok karanténban.
2021. febr. 16. 18:39
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
Szia! Nem tudom vigasztal-e, de én már 5 éve vagyok ebben a helyzetben amit te leírtál, és még itt vagyok 22/f
2021. febr. 16. 20:09
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan ugyanezt érzem én is. Én is online oktatáson vagyok.

Nagyon depressziós vagyok, nincs munkám jelenleg. Előbb voltam sétálni fél órát ....

Remélem minden rendben lesz idővel!

25/l

2021. febr. 16. 20:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Virtuális kézfogás: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__magany-egyedullet__1..

Beszélhetünk, ha már egy cipőben járunk, nyugodtan írj ha van kedved. 21/f

2021. febr. 18. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!