Milyen szakember lehetne segítségemre, ha úgymond egy "speciális" eset vagyok? Úgy érzem, hogy az eddigi terapeutáim nem értették a problémámat.
Szorongásos eredetű gondjaim vannak. Nagyon zárkózott, introvertált típus vagyok kreatív gondolkodással. Szeretek ellenni a saját világomban sokat ábrándozva. Írásban jobban fejezem ki magamat, mint szóban. Alapvetően az emberek zömétől eltérő gondolkodással rendelkezek, ez fiatalabb koromban elsősorban a tanulási gondjaimban tükröződött, illetve abban, hogy nem tudtam/tudom kamatoztatni a tehetségemet. 23 éves férfi vagyok, Szegedhez viszonylag közel élek. Van egy rokonom, aki mondta, hogy kiemelkedően jó önreflexiós készségem van. Ő vetette fel a magasan funkcionáló autizmus lehetőségét is, mert őt idézve elvileg "vannak olyan viselkedés, gondolkodás mintáim, amik a spektrumba tesznek". Vele nem tudok egyébként találkozni sajnos, mert külföldön él.
Autizmus megléte nincs alátámasztva vizsgálattal. Nem tudom, hogy ha eljutok egyáltalán az autizmus vizsgálatáig, akkor külön tudják e választani a pszichés problémáimtól az autizmus "tüneteit"?
Szerintem enyhe poszttraumás stresszről lehet beszélni az én esetemben, mert bár vannak "betörő gondolataim", de nincsenek rémálmaim, se depresszióm. De ugye itt is hiányzik a vizsgálati alátámasztás. Felmerült bennem, hogy szükséges egyáltalán az autizmus kivizsgálása? (Gondolom igen, mert csak így könnyebb velem kezdeni valamit.)
Úgy érzem, hogy a terápiában nálam talán máshova kell tenni a hangsúlyokat, mint a legtöbb embernél.
Mostanában nézegetek trauma feldolgozásával kapcsolatos könyveket. Ezek mennyire hasznosak? Melyik könyvet ajánlanátok?
Végezetül tudna valaki esetleg Szegeden olyan terapeuta szakembert, aki ilyen kis "különc" emberekkel foglalkozik?
A "speciális" szót több mindenre értettem. Egyrészt arra, hogy máshogy kell (szerintem) dolgozni velem, mint sok emberrel, másrészt pedig olyan szintű önreflexióra vagyok képes, melyre a legtöbb ember nem. Ez a képesség pedig az átlagnál magasabb IQ-ra enged következtetni... csak másképp gondolkodok.
Harmadrészt pedig szó szerint mondta nekem a legutóbbi terapeuta, hogy egy "speciális kliense" vagyok.
Az, hogy érzékeny vagyok.. valószínű..
Hogy mennyire lehetek művészlélek, nem tudom, de azt tudom, hogy soha nem szerettem pl. festeni, csak rajzolni. A zenéért, és táncért sem voltam odáig soha.
Mivel 13-14 éves koromban volt az utolsó szorongásmentes időszak, ezért valószínűleg van valami bajom. Én ptsd-re tippelek a tünetek alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!