Hogyan tudnam finom elmondani es megertetni, hogy szakember segitsegere van szuksege?
Fokozatosan szembesíteni kellene vele, hogy mit csinál, hiszen tudatában van annak, hogy megbetegít másokat. Jól értem, hogy gyerekkorodban betegnek állított be téged, most a nagymamádat? De mégis mit csinál?
A kéretlen tanácsokkal, okoskodásokkal, azzal, hogy hülyeként kezel titeket azt tudjátok tenni, hogy határozottan, higgadtan a szemébe mondod, hogy ez miért nem normális, de nem valószínű hogy meg fogja érteni, mert hiszen ő csak segíteni akar.
Kevesebbet kell vele találkozni, nektek kell meghúzni a határokat, Anyukád nem fog hátrébb lépni. Jó lenne minél hamarabb, mielőtt a házasságodban is feszültséget okoz. Nehéz, és meg is fog bántódni, de választanod kell anyukád és saját magad között.
Nem tudom, hogy hány éves, sok idősebb már reménytelen, nem is akar változni és nem is tud.
26 multam mar.
Igen, gyerekkoromban folyamatosam orvoshoz jartunk. Egeszen addig, meg 14 eves korom korul elzavarta az orvos es gyogyultnak nyilvanitott, amin o teljesen kiakadt, es mas orvoshoz vitt. Persze a masik orvos is nyomat se talalta betegsegnek. A legdurvabb, hogy az elso orvos szerintem tudta nagyon jol, hogy mi a helyzet, mert tok egeszseges, tunetmentes voltam, megis gyogyszerkiserletekben vettem reszt. Valoszinu neki kapora jott az egeszseges gyerek, aki hozza a gyogyszernek a pozitiv statisztikai adatokat.
Mamat most rendszeresen hordja pszichiaterhez, oke, valamennyire van alapja is, de a legtobb "problemat" o provokalja ki a hulyenek nezesevel es allando ellenorizgetesevel, b@szogatasaval,mert a mama sokszor mar csak azert is kamuzik neki, meg azert se csinal meg dolgokat.. Dacbol. Be is vallja.
Nemreg ferjem is volt korhazban, folyamat irogatott neki is, nagyjabol abban nem adott tanacsot, hogy ha pisilni kell, menjen mar el wc-re. Elobb diagnosztizalta, mint az orvos (persze rosszul). Azota mar megmondta azt is hova menjen maganorvoshoz, stb. Mind keretlenul. Mintha mi nem azon lennenk, hogy meggyogyuljon.
2 gyerekunk van, mind2 szulesnel pokolla tette a korhazi napjaimat. Buntudatkeltes, stb. Csak mert olyan pofatlanok voltunk, hogy kepet kuldtunk a babarol amint megszuletett, es hogy kepzelem, hogy nem szoltam hogy indulunk a korhazba, mert en is tudni akarnam mi van a gyerekemmel. Szoval a korhazi napjaim ezekkel teltek, nagyon jo volt.
Az a legnagyobb baj, hogy a csaladban senki nincs, aki ezt komolyan venne, vagy egyeltalan feltunne neki. Amit velunk csinal, azt senki nem is veszi eszre, mivel a java online tortenik. Mama meg gondolom nem is sejti, hogy valami gond van vele es azert csinalja.
tiltsd le online, küldd haza ha jön. Megsértödik, duzzog, de csak elgondolkodik azon hogy miért, és ha rákérdez mondani kell neki mindaddig amíg fel nem fogja.
Másik lehetöségként ugyanúgy rászállnék, hogy szembesüljön azzal hogyan viselkedik, folyamatosan okoskodnék és beleszólnék mindenbe, eröszakosan ahogy ö. Az emberek legtöbbször akkor döbbennek le igazán amikor szembesítik öket saját magukkal. Mutass neki tükröt!
1-es vagyok.
Ha online csinálja az okoskodást, akkor ne reagálj, ha számon kér, akkor el kell mondani, hogy már nagyon elég volt a tanácsaiból, szeretnétek a saját életeteket élni. Ne félj tőle, hogy kiborul, a saját életedet kell élned, 26 évig az övét élted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!