Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez agorafóbia lenne?

Ez agorafóbia lenne?

Figyelt kérdés

Soha nem szerettem a tömeget főleg ha igénytelen emberek vettek körül. Arra kényszerültem a suli miatt, hogy busszal járjak és napi 2 óra volt az út. A sulit utáltam mert olyat tanultam amit nem szerettem, nem az én világom (informatika).

Ez is szorongást váltott ki, és az is hogy nem tudtam hozni az elvárt teljesítményt. Egyik reggel rosszul lettem a buszon. Tömve volt, álltam, büdös volt és a nyakamba lihegett egy alkesz férfi. Az járt a fejemben, hogy miért kell nekem ezt elviselnem. Pánikrohamot kaptam és fél óra utazás után leszálltam. Azonnal jobban lettem. Azóta nem tudok tömegközlekedésen utazni mert rosszul leszek. Ez agorafóbia lenne?

2021. febr. 19. 14:41
 1/3 anonim ***** válasza:
43%
Az. Nem minden ember bunkó.
2021. febr. 19. 14:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem. Az agorafobia nyilt terektol valo félelem. Te simán félsz utazni a rossz emlékek miatt és ez panikrohamot vált ki.

Hasonló volt, van nálam is. Külföldön élek és még nem -beszéltem jól a nyelvet amikor egyszer több órányi vonatozásnál egyszer rosszul lettem a melegben. Leszálltam az első állomáson és ott bepánikoltam, hogy soha nem jutok haza, azt se tudom hol vagyok. Azóta is hol erősebb, hol gyengébb pánikroham kap el, ha utaznom kell, de ennek ellenére megyek.

2021. febr. 19. 14:54
 3/3 anonim ***** válasza:
2021. febr. 19. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!