Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Agorafóbiát hogy szokták kezelni?

Agorafóbiát hogy szokták kezelni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég diagnosztizáltak nálam szorongásos agorafóbiát.

Leginkább a metrón, buszon, villamoson jön elő.

Sokszor a Plázákban is furán érzem magam.

Ilyen problémára mi szokott segíteni? Gyógyszer, esetleg valamilyen terápia? Vagy mindkettő együtt?

Járok amúgy pszichológushoz, de nem érzem magam sokkal jobban. Max egy kicsivel jobb. (Lehet türelmesnek kell lennem.)

Köszönöm a segítséget, kicsit tanácstalan vagyok.

2020. nov. 22. 21:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Általában gyógyszerrel és terápiával, együttesen szokták kezelni.

Igazad van, idő kell, mire a pszichológusnál változás jön, gyakran hónapokba, nem ritkán évekbe telik. Kitartás! Ha valami úgy érzed, nem segít a pszichológusnál, nyugodtan mondd el neki, átbeszélhetitek, miért érzel így, változtathattok rajta.

2020. nov. 22. 21:48
 2/3 A kérdező kommentje:

Milyen gyógyszert szoktak rá szedni ami használ?

Nyugtatókat vagy inkább antidepresszánst?

Egyébként köszönöm a válaszodat!:)

2020. nov. 22. 22:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, nyugtatót, ha pedig szükség van rá, antidepresszánst is, de persze orvosa válogatja, mit ír fel. De ebben nem vagyok százszázalékig biztos.

Nagyon szívesen :)

2020. nov. 23. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!