Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan gyógyuljak ki az...

Hogyan gyógyuljak ki az agorafóbiából?

Figyelt kérdés
1 éve alakult ki nálam agorafóbia. Előtte pár évvel küzdöttem pánikkal de soha nem féltem tőle, és 5 év alatt 2x volt pánikrohamom. Inkább csak szorongás volt. Egyik napról a másikra tört rám egy pánikroham a buszon. Utána egyre gyakoribb lett mert belém rögzült a félelem a pánokrohamtól. Sokszor próbáltam legyőzni. Felszálltam a buszra és szembe néztem vele. Párszor sikerült de utána újra rohamom lett. Annyira elfajult, hogy mikor már megláttam egy buszt a városban, hevesebben vert a szívem és szorongtam. Kb fél éve kerülöm a buszokat. Viszont most adódott egy munkalehetőség ahova vonattal kellene utaznom 4 órát. A vírus miatt megszünt a munkahelyem és ahol lakom nincs lehetőség. Muszáj dolgoznom. Hogyan győzzem le? Ahol lakom nincs magán pszichológus. Az állami meg csak gyógyszert ír fel. Valaki segítsen aki már legyőzte. Milyen trükkök vannak vagy mit tegyek hogy gond nélkül utazhassak?
2021. febr. 13. 22:53
 1/8 anonim ***** válasza:

'Ahol lakom nincs magán pszichológus. Az állami meg csak gyógyszert ír fel.'

Pszichológus nem írhat fel gyógyszert, szóval menj csak szépen hozzá.

2021. febr. 13. 23:04
 2/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat nem pszichológus hanem pszichiáter az állami kórházban.
2021. febr. 13. 23:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Na, akkor most próbáld meg a pszichológust is.
2021. febr. 13. 23:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Fokozatosan kell hozzászoktatni az idegrendszeredet a stresszhez, de ez időbe telik. Előbb pár napig kimész a buszmegállóig aztán haza. Aztán pár napig utazol 1-2 megállót, aztán 4-5 öt. Aztán kicsit vonatozol pl egy hétig.

Ha erre nincs idő, akkor írass fel nyugtatót, és egyből a vonatozás. Miután megszoktad, szép lassan hagyd el a gyógyszert, de azért legyen a táskádban.

2021. febr. 13. 23:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen buszos félelmem egy időben. Eléggé felerősödött, de akkor nekem az segített, ha sapkát vettem fel, és egy napszemüveget. Meg hosszú, mindenhol takaró ruhát/kesztyűt. És akkor olyan érzés volt, mint ha egy autóban ültem volna, és kevésbé kellett a külvilággal érintkeznem. Vagy olyan volt mint ha egy monitoron néztem volna a dolgokat. Próbáld meg lehet h neked is segíteni fog
2021. febr. 14. 21:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Tényleg nem értem mi ez a nagy ellenérzés a gyógyszerekkel szemben? Engem egy ssri nagyon jól kihozott a szorongásos depresszióból. Végre önmagam lehetek, végre élek és ezt a gyógyszernek köszönhetem.
2021. febr. 18. 01:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A gyógyszerrel az a baj, hogy ha abbahagyod, akkor ugyanott leszel mint előtte, de inkább még ott se. És akkor arról nem is beszéltünk, hogy esetleges mellékhatásaik is lehetnek. Mondjuk ha 10 évig szeded, ki tudja h mit változtat meg. Senki sem tud erre biztos választ adni.

Na meg vannak a gyógyszereknél jobb, és hatásosabb dolgok. Mondjuk ha eljársz több emberrel helyekre, akik "normálisak" de nem zavarja őket, h neked problémáid vannak.

2021. febr. 18. 09:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem kell ezt 10-en évig szedni, egy terápia általában fel-1 év gyógyszer szedest tartalmaz.

Az első 1-2 hetben valóban lehetnek mellékhatásai, de ezek fokozatosan elmúlnak. Van, aki nem tud csak pszichológusi segítséggel kijönni ebből. Persze a gyógyszer mellett fontos a terápia is, hogy fel vagy egy even belül a gyógyszert is el lehessen hagyni.

2022. okt. 20. 05:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!