Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az nagy baj, hogy ha szerintem...

Az nagy baj, hogy ha szerintem pszichológushoz/pszichiáterhez kellene mennem, de nem merek?

Figyelt kérdés

Egy ideje hangulatingadozásaim vannak, gyakran elkeseredett vagyok, mert amúgy tényleg alig van valami örömöm az életben, öngyilkos gondolataim is vannak.

A párommal is összeveszünk néha, olyankor az elején vagyok nagyon mérges, elkeseredett, megbántom, utána meg megnyugszok, de akkor is szomorú vagyok és magam sem tudom, hogy mit érzek.

Egy ideje ő is ingerültebb, szomorúbb, mert mindkettőnknek megvan a magunk baja.

Lehet, hogy jó lenne pszichiáterhez mennem? Az a helyzet, hogy gondoltam rá, de valahogy nem merek.

Pedig lenne lehetőségem ingyen menni, de valahogy szégyellem magam.

Amúgy sok minden elszomorít, például eleve az nagyon elkeserítő, hogy édesapám elhunyt féléve, aztán a bezártság a járvány miatt, aztán a jövőtől való félelem is (hogy milyen munkám lesz, mennyi lesz a fizetésem, hogy el tudom-e érni majd az álmaim, jó helyen fogok-e dolgozni, ha esetleg váltanom kell, hogyan lehetne rá bátorságom - ugyanis ez is megfordult a fejemben).

2021. febr. 9. 20:55
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Elég lesz egy kineziológus is. Nem kell azonnal pszichológushoz menni.
2021. febr. 9. 21:06
 2/3 Zsu0217 ***** válasza:
100%
Ne félj elmenni pszichiáterhez! Nagyon sokan járnak hozzájuk. Ők is orvosok, azért vannak mert szükség van rájuk. Hidd el nem vagy egyedül, ne szégyelld! Az élet nem mindig könnyű, de próbáld meg minden apróságban a szépet látni. A saját érdekedben tedd ezt :) Tudom ez sem könnyű, de meg lehet tenni. Te is megérdemled a boldogságot. S nyugodtan kérj orvosi segítséget, mit mondjak, például a pánikbetegség napjainkra már népbetegség lett. S sajnos nagyon sok a depressziós ember. Azok akik szeretik magukat,bizony kérnek segítséget amikor szükséges. Ne várd meg míg jobban elfajulnak a dolgok.
2021. febr. 9. 21:07
 3/3 anonim válasza:
Nem kell szégyellni, megesik hogy az ember nincs jó lelki állapotban. Az előttem válaszolónak teljesen igaza van. Sajnos velem is ugyanez a helyzet, tudom milyen. De ne félj, az orvos segíteni van, nem tönkre tenni:) Kitartást!
2021. febr. 10. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!