Ki mi alapján dönti el, hogy az orvos tanácsára befekszik-e pszichiátriára? 40f
A legrosszabb nekem a megfigyelő, ahová első éjszaka szoktak helyezni. Az egy zárt szoba (4 ágyas), nem lehet kimenni és az ápolók egy üveges keresztül néznek. De lehet, hogy ha beutalóval mész, ezt megúszod és rögtön a nyíltra kerülsz.
Különösebb kötött napirend nincs, csak a gyógyszerosztás (reggel, délben, este), ugyanígy az étkezés. Időnként csoportfoglalkozás, amire kötelező elmenni. Ezen kívül semmi extra, olvashatsz, aludhatsz, beszélgethetsz, szokott lenni közös tévéző helység. Normál esetben kimehetsz az udvarra sétálni, de most a járvány miatt nem tudom, lehet-e.
Nem olyan vészes.
Ez simán jónak tűnik.
Szerintem ne aggódj emiatt. Menj.
Többször is voltam, a hosszabb bent tartózkodások segítettek.
Azt nem írtad, hogy melyik városban, melyik kórház lenne, én csak egyről írtam tapasztalatot, ez budapesti. Elég modern, nem nyomasztó a környezet, de lehet, hogy máshol nem egészen ilyen, szóval kórházfüggő is a dolog.
Ez nem óvoda.
Mondták hogy vannak kötelező programok.
Ahol én voltam, ott este 9-kor van gyógyszerosztás. Utána még lehetett kicsit tévézni, de 10 körül már mindenki bement a szobájába. Én általában még olvastam egy kicsit a mobilteló lámpájánál, hogy ne zavarjam a többieket. Általában 10 körül benézett egy ápoló minden szobába, hogy mindenki a helyén van-e, de azért nem szólt, hogy még olvasok.
A foglalkozásokról nem írtam bővebben, van a csoport (kis és nagy), arra el kell menni (kötelező, nagyon nem szeretik, ha kihagyod), de vannak szabadon választhatóak (festés, varrás, torna, zene), amikre csak akkor kell menned, ha akarsz. Én ezeket kihagytam, mert nem szeretem, de tulajdonképpen hasznos, mert azzal is telik az idő.
A többi általános kórházzal ellentétben itt szerencsére nem keltenek fel már reggel 6-kor, még a takarítók is csak 8 után jönnek. Lényeg, hogy a reggeli étkezésre és gyógyszerosztásra már ott legyél a nővérpultnál (ez délben és este ugyanígy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!