Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Győrben felnőtt ADHD kivizsgál...

Győrben felnőtt ADHD kivizsgálásra milyen lehetőségem van?

Figyelt kérdés
19/M Nagyon valószínű, hogy ADHD-val küzdök és küzdöttem egész életemben, de gyerekkorban nem vittek vizsgálatra. ADHD-s ismerőseim is ajánlották nekem hogy vizsgáljam valahol ki, de úgy hallottam hogy nem sok helyen foglalkoznak felnőttel ezzel kapcsolatban. Győrben sikerült ezt megoldani pszichiáternél bárkinek? Először háziorvostól kérjek elirányítást, vagy rögtön valamelyik magánpszichiáternél próbálkozzak?

2021. jan. 6. 15:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az adhd kivizsgálásra felnőttkorban tb támogatásra, ha jól tudom csak a SOTE adhd ambulancián van lehetőség. Nem erre szakosodott pszichiáter nem állíthat diagnózist így nem kezelheti.
2021. jan. 6. 16:00
 2/8 anonim ***** válasza:

Vannak magán dokik is pesten pénzért. Ami azért jó, mert a sotén sacc egy év a várakozás. De nem vész a pest, mert nem sokszor kell menni.

És igen a sotéra kell a háziorvos papírja és utána kérned kell időpontot.

A lényeg, hogy kezdj el foglalkozni ezzel aktívan. Mert nagyon félremehetnek a dolgok ha nem.

2021. jan. 7. 11:59
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
És ha megtudod hogy az vagy akkor mi lesz másként? Nem gyógyítható
2021. jan. 20. 19:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem gyógyítható, de szinten tartható. Terápiával és gyógyszerekkel.

Plussz elkerüli a felesleges köröket, nem jár végig 10 pszichológust, és kevesebb csalódás éri, amikor a normál terápia nem hoz változást.

Rosszabb esetben a tüneteit nem kezeli félre más gyógyszerrel egy pszichiáter, aki nem erre van szakosodva. A felnőttkori adhd sok tünete hasonlít egyéb mentális kórképekhez, de teljesen más a kezelése.

Végül pedig szerintem mindenkinek joga van tudni, milyen betegsége van, és lehetősége kell legyen azt kezeltetni. Az orvosnak meg kötelessége megfelelően ellátni, és tájékoztatni. A tb-t ezért fizetjük.

Azt pedig nem tudhatjuk mennyire nehezíti meg a kérdező mindennapjait ez az állapot.

Ha pedig nem ADHD-s akkor egy dolog kizárva, kereshet tovább egy szakemberrel más irányba, és lehet, hogy kiderül, hogy egy egyszerűbben kezelhető problémája van.

Ennyi erővel a rákos se menjen kemora, mert sok esetben nem gyógyítható, vagy egy cukorbeteg se gyógyszerezze magát mert az sem gyógyítható. Miért kell máshogy kezelni a mentális betegségeket?

2021. jan. 20. 21:00
 5/8 anonim ***** válasza:
a dolog annyi, hogy vannak élet problémák. és lehet aki benne ül az szeretne ebből kimászni. és ha igen, akkor elkezd kutatni megoldásokért. és azt úgy teszi, hogy megnézi mit csináltak az olyanok mint ő. és az olyanok mint ő az esetleg fedésben van azzal amit adhdnek címkéznek. és akkor ez egy jó nyom lehet.
2021. jan. 20. 21:57
 6/8 A kérdező kommentje:
Végülis Budapesten kaptam időpontot márciusban magánpszicháternél, úgyhogy meg lesz oldva a kivizsgálás :)
2021. jan. 21. 14:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Mennyibe kerül kérdező?
2021. jan. 21. 15:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia jutottál valamire?

Valami változás?

2021. dec. 2. 20:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!