Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért hitetik el a bajban...

Miért hitetik el a bajban lévővel, hogy segítenek neki?

Figyelt kérdés
Az öngyilkosságal kapcsolatos cikkeknél mindig van egy telefon szám, hogy ha úgy érzi, hogy segítségre van szüksége hívja a megadott telefon számot. Tapasztalatból mondom nem akarnak segíteni. Az öngyilkosokat legtöbb esetben zárt osztályra teszik és begyógyszerezik. Vagy ott vannak a család segítők akik azt mondogatják a bajban lévőnek, hogy bármikor kérhet segítséget. Pedig csak annyit tesznek, hogy elveszik a gyereket ha bevalja, hogy baj van. A rosszabb eset amikor rendőröktől kérnek segítséget, de addig nem csinálnak semmit amíg vér nem folyik
2021. jan. 24. 02:19
 1/5 anonim ***** válasza:
A családsegítős sztori nem igaz, ugyanis nem a családsegítő emel ki, hanem a gyámügy. Nem ugyanaz! Ahonnan pedig gyereket emelnek ki, ott orbitális problémák vannak, nem csak úgy a semmire viszik el őket.
2021. jan. 24. 02:28
 2/5 anonim ***** válasza:

#1-sel nem tudok egyetérteni sajnos, de csak az orbitális nagy problémás résszel, a többi legit.

Tapasztalatból mondom, hogy nem kell orbit. nagy ügy, hogy el akarjanak venni, viszont kell súlyos ügy, hogy ne akarjanak vkit kiemelni és kb. leszarják, mert megjátsszák a gyámügyiseknek, hogy minden príma (nem tudom hogy sikerült nekik), de nem vették el a gyereket.

Válasz a kérdésedre: lehet elég összeesküvés elméletes, de sztem azért, mert nem kell annyi "lökött" munkaképtelen, segélyre szoruló ember a társadalomba, ezért kiemelik őket, beteszik gyogyóba vagy gyerekotthonba, a gyógyszer ugye fogy, mert ezeket "gyógyítani" kell, így profit az lesz az államnak/gyógyszeriparnak. Viszont másrészt ez hátba csap, mert kevesebb munkaképes lesz (mert egyes "gyogyós"-t ha kezelnének RENDESEN, lehet meggyógyulna és munkába állhat, viszont akkor a rokonok nem fogják fizetni az ellátást és megint pénzvesztés az állam számára.

2021. jan. 24. 02:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért, mert ők úgy gondolják, hogy ez a segítség legjobb módja, mivel te, kis hülye, azt te biztos nem tudhatod, hogy mi a jó neked. Pedig, ha nem ismernek, akkor nem is tudhatják, hogy hogy hogyan tudnának segíteni.

Az, hogy családsegítő vagy gyámügy, egyre megy, egyformán előítéletes, paternalista mindkettő, úgy, hogy nem akarják megérteni, hogyan kerültél bele a slamasztikába, és hogy pontosan mi a problémád. A családsegítő úgyis szól a gyámügynek, úgyhogy amit a családsegítő tud, azt a gyámügy is. Rohadt szemét banda.

2021. jan. 24. 15:06
 4/5 A kérdező kommentje:
A legundorítóbb dolog ami történt velem az iskola pszichológus árulás volt. Persze tudtam mi a pálya ezért nem mondtam olyat amihez semmi köze. Még nagyon régen az iskolában a drága pszichológus megigérte, hogy bármit elmomdhatok neki nem adja tovább. Persze aztán elmesélte a tanáromnak, hogy miket mondtam
2021. jan. 27. 00:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha olyat mondtál, akkor köteles szólnia...
2021. jan. 27. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!