Pedofilok lehetőségei?
Milyen lehetőségei vannak egy pedofil hajlamú embernek? Nem vagyok biztos benne, hogy az vagyok, mert voltak már velem egykorú érzelmekkel teli kapcsolataim, de a hajlam megvan...
Lehet, hogy egyéb mentális problémák hozadéka, de a kérdés szempontjából lényegtelen.
Induljunk ki a legrosszabból: abból, hogy az vagyok.
Nagyon nehezen viselem az életemnek ezt a részét (is), és nagyon szeretnék pszichológushoz, pszichoterapeutához fordulni, egy teljes, egészséges élet reményében..
Ám ennek van egy akadálya:
Az életem árán sem hagynám, hogy ez kitudódjon, mert egy ilyen szégyent semmi nem most le egy ember életében... Úgy tudom, hogy a pszichológusok és a pszichoterapeuták, törvényesen szeghetik meg a titoktartási kötelezettségüket, ha úgy látják, hogy a páciens veszélyt jelent 3. fél számára.
Éppen ezért nem merem megtenni ezt a lépést...
Mert mégis honnan tudhatnám, hogy éppen olyan pszichológust fogok-e ki, aki "bízik" bennem,
látja rajtam, hogy nem tennék eleget a hajlamomnak? Ugyanis ez az igazság, nem tenném meg.
Hiszem, hogy létezik olyan szakember, aki tudna segíteni "megvilágosodni".. Ugyan gyógyszereket szedni nem szeretnék, de HA más választás végképp nem lenne, és tudnék mellette teljes életet élni, akkor azt is hajlandó lennék megtenni...
De rengeteg kétely és félelem van bennem ezügyben...
Szóval jobb híján a ti segítségeteket kérném...
Van lehetőségem valamilyen lépést tennem, vagy marad a penge és a kivéreztetés öngyilkosság formájában?
Az orvosok nem szeghetik meg a titoktartást.
Javaslom ne a GYIK "szakértőihez" fordulj ilyen témában, hanem keress pszichológust, ne pszichiátert mert ezt gyógyszerekkel kezelni nem lehet.
Az orvos és a pszichológus két esetben szegheti meg a titoktartást,ha úgy látja, hogy ön- vagy közveszélyes valaki.
Ha Te csak úgy ÉRZED, hogy pedofil vagy, az nem büntethető, pláne, hogy segítséget kérsz. Ezt titokban fogja tartani.
Ha pedofil cselekményt végeztél volna, az más, akkor közveszélyes vagy, az esetben nem köti a titoktartás.
21:28 Köszönöm, bár anonim oldalon ez nem érdem.
21:11 Kémiai kasztrációra nincs lehetőség Magyarországon legjobb tudomásom szerint, de hidd el, ha komolyan mondtad, ha indulatból, végső lehetőségként még azzal is élnék.
21:12 Éppen a pszichológushoz fordulástól félek, amit ki is fejtettem.. egyelőre számomra a pszichológus egy orosz rulettel ér fel... ha valakinek van esetleg alátámasztható bizonyítéka a titoktartási kötelezettséggel kapcsolatos félelmeim ellenérvelésére, azért nagyon hálás lennék.
21:17 Kérdésedre a válasz: "könnyen". Tettlegességig ez nem fajulhat el, mert nem hagynám. Mint mondtam inkább ölöm meg magam, csak azt azért nem szeretném "idő előtt" ellőni, mert nem tudnék magyarázatot adni a szeretteimnek, búcsúlevél formájában.. Tudom, akkor már mindegy lenne nekem a szégyen, de szerintem jobb nekik, ha ezt nem tudják meg...
itt van két link a titoktartással és annak megszegésével kapcsolatban:
találsz még többet ha rákeresel
De amit te leírtál az alapján szerintem nem szegheti meg. Még ha végeztél is pedofil cselekményt akkor lenne súlyos ha erőszakkal végezted volna. Szóval ez nagyon jó ötlet, mindenképpen keress fel egy pszichológust. Hiszen ennek a perverziónak lehet pszichés alapja is amin gyógyszer nem biztos de terápia tud segíteni. Szóval hajrá! De ez már egy nagy előre lépés, hogy ezt beismerted magadnak és mersz segítséget kérni :)
Úgy gondolom,hogy olyan esetben mentesülne a pszichológus a titoktartási kötelezettség alól,ha mondjuk ezek a vágyaid egy közvetlen közeledben élő kiskorú személyre irányulnának,veszélyeztetnéd.
Mivel a te esetedben nincs így, szerintem ettől nem kell félned, mindenképpen keress fel egy pszichológust!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!