Volt-e valakinek derealizációja és deperszonalizációja? Mi vált be ellene?
Karácsony előtt pár nappal jelentkeztek a tünetek (pedig a koronavírus ellenére jól alakultak a munkahelyi és pénzügyi dolgaim). Éjszaka egyszercsak pánikroham fogott el a halál elkerülhetetlensége miatt (előtte is néha gondoltam erre, de nem igazán izgatott). Hamarosan
furcsa érzés fogott el (mintha idegenné vált volna a világ és a testem), valamint elvont kérdések is elkezdtek foglalkoztatni (mi az élet értelme stb.). Korábban már volt ilyen időszakom. Gyötrelmes volt, de egy idő után visszaállt minden a régi kerékvágásba (sportoltam, orbáncfüvet és citromfüvet ittam). Nem hiányzik több hónap szenvedés, főleg, hogy komoly munkahelyi feladataim vannak (de ezekre nagyon rányomja a bélyegét ez az állapot). Volt-e valakinek hasonló élménye? Mit lehet tenni ellene? Azt olvastam nincs nagyon gyógyszer rá. 30F
Hasonló gondolatok kínoztak kb. 8 éves korom óta. 20 évesen elmentem pszichiáterhez, és pánikbetegségre, OCD-re, és depresszióra vezette le a dolgot.
Felírt nekem Szertralint és azóta szedem naponta (ennek már 10 éve) azóta sincsenek ilyen gondolataim, sőt kifejezetten érdekelni kezdett az okkultizmus és a különféle vallások túlvilág képe, és úgy gondolom hogy a halál egy újabb kaland lesz az élet után.
Ezek mellett beállt nálam egy ilyen "leszarom" érzés sok életbeli dolog iránt, amit egyes emberek annyira komolynak tartanak, hogy gyomoridegük lesz tőlük, úgy mint pénz, diploma, és a jelenlegi gyorsan változó társadalmi rendszerben magas státusz elérése.
Azóta úgy vagyok vele, hogy éljünk meg a párommal meg a gyerekeimmel normálisan, a politikát meg a törvényeket leszarom, és a haláltól se félek, de nem is siettetem eljövetelét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!