Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak itt hipochonderek?

Vannak itt hipochonderek?

Figyelt kérdés

Hogyan jelentkeznek a tuneteitek?

Mennyire zavarja az eletetetek?

Hany orvos kell, hogy egy adott betegsegrol meggyozon, hogy az neked nincs?

2020. dec. 30. 20:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ritka betegség fóbia... azt hiszed, egyedül vagy ezzel? :D :D

Bocs, nem kinevetni akarlak, csak tudd, hogy ez annyira tipikus. (Nálam is volt ilyen. Új, nem ismert HIV-törzs, elromlott a gép, hanyag már az orvos, stb.)

Simán csak gyártja az elméd az újabb szoronganivalót, hogy miért is ne nyugodj meg az orvosi diagnózis után se.

Ez az elméd játéka. Fokozottan féltő üzemmódban dolgozik, immáron ellened. Meg kellene tudni az okát, hogy miért, mert kontraproduktív a tevékenysége.

Minden szorongás mögött van valami ok, ami miatt kialakult, illetve fennáll.

2021. jan. 2. 17:03
 12/13 A kérdező kommentje:

Teljesen igazad lehet.

De ilyenkor az agyam felett az aggodas, a retteges atveszi az uralmat.

Ilyenkor csak arra gondolok, hogy baj van.

Es gyakorlatilag a kiutat sem latom ebbol... :/

2021. jan. 2. 23:00
 13/13 anonim válasza:

Én mióta tanulok bioszt (lassan már 5 éve) folyamatosan azt hiszem hogy valami bajom van. Viszont mivel már túl sokszor volt olyan hogy azt hittem hogy baj van és nem volt, átestem a másik oldalra és mostmár ha bármit tapasztalok letudom azzal hogy hipochondria. Ebből viszon voltak már bajok:

Pl:

Még mikor volt gimi elég szarul éreztem magam de mondván hogy "biztos csak beképzelem" nem foglalkoztam vele. Ezt viszont addig húztam amíg elájultam a suliban és a mentő vitt el mert nem tudtak velem mit kezdeni.

Szóval nem árt vigyázni.

2021. jan. 5. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!