Ez miért van és hogyan tudnám leküzdeni?
Figyelt kérdés
Minden este olyan gondolataim vannak, hogy éjjel tuti meghalok,ha elalszok. Voltam kivizsgáláson, és Rendben van a szívem. Legújabban attól félek,hogy hirtelen meg fog állni a szívem. A családunkban nincs szívbetegség, egyedül a papapnak van/volt érelmeszesedése. Fiatal vagyok, már nem dohányzom (dohányoztam kb egy évig),de nincsen semmi bajom. Nagyon hipochonder vagyok, szinte minden apróságba a halált, halálos betegséget látom. Pl múltkor rajta a mellkasom, én pedig gyomorgorccsel ültem, és azt hittem, perceken belül leáll a szívem. Aztán volt, hogy fájt az állkapcsom, és azt hittem, daganatom van végső stádiumban. Ezekkel hogy tudnék leállni? Nyugtassatok meg, hogy nem tud megállni a szívem!2020. nov. 7. 22:39
1/3 anonim válasza:
" Nagyon hipochonder vagyok" Ez önmagában is betegség, kezeltesd, amíg meg nem kattansz tőle. " ..hogy nem tud leállni a szívem" Nos, le tud, és majd egyszer le is fog. De annak nagyon kicsi az esélye, hogy mostanában. Nagyobb a valószínűsége, hogy elüt egy autó, vagy pl elkapod a korona vírust. Esetleg elcsúszol a vizes kövön és bebszod a fejed a radiátorba. Vagy megráz az áram, megkéselnek egy aluljáróban, vagy félrenyeled holnap a reggelit. A lényeg, hogy kár ezeken szorongani, minden ember halandó, te is, én is, mindenki meg fog halni egy napon. De a többin nem, szóval éld az életed. Egyél finomakat, öleld meg a szeretteidet, olvass, tanulj, sportolj, nevess nagyokat. Hülyeség olyanokkal tölteni a drága időt, hogy mi lenne ha, mi lesz ha, mi lett volna ha.
2/3 anonim válasza:
Nagyon egyszerű, tudatosítsd magadban, hogy a halott nem érez semmit. Ha álmodban meghalsz, jól jártál, nem is szenvedtél, meg soha többé nincs semmi problémád. Mások élve égnek el, megfulladnak stb. Ahhoz képest tiszta főnyeremény. Mit kell ettől félni?
3/3 anonim válasza:
Menj el pszichológushoz, mert ez kezelést igényel. Te inkább pánikbeteg vagy, és ha sokat aggódsz, meg stresszelsz, előbb utóbb magas lesz a vérnyomásod meg gyomorfekélyed lesz, és tényleg lesz mi miatt aggódni. Én is átmentem ezeken amiken te, de miután kiderult hogy nincs szívbetegsegem, nekem alábbmaradtak ezek a tünetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!