Mit teszel, hogy ne aggódd/szorongd túl a dolgokat?
Pl akár a múlt (depresszió), akár a jövővel kapcsolatos szorongás.
Hogyan engeded el a problémás dolgokat, a stressz-forrásokat?
Rájövök , hogy amit tudtam, megtettem, és a többi nem rajtam múlik, lesz ami lesz. Ahogy a rákosok is élnek, örülnek minden napnak, mert nem tudják, ha lesz holnap.
Nagyon nehéz, az biztos, mert a gondok a tudatalattiból dolgoznak, teljesen ellazulni nem lehet.
Én igy éltem az utóbbi tíz évben, üldözöttként.
Mosolygok, vidám vagyok, de vannak figyelem zavaraim, koncentrációs nehézségek, tehát teljesen lenyomni nem lehet.
Ezek kezelhető dolgok: első körben azt kell tudni, hogy egy problémával kapcsolatban neked mennyi befolyásod van. Ha nincs, akkor felesleges miatta izgulni, nincs rá hatásod.
Ha van rá hatásod, akkor meg kell nézni, hogyan tudod befolyásolni. Ha megteszed a szükséges lépéseket, akkor úgy fog alakulni a dolog, ahogy neked a legjobb. Ettől többet nem lehetett tenni.
Nekem így működik a dolog és emiatt nem is szoktam izgulni.
"Hogyan engeded el a problémás dolgokat, a stressz-forrásokat?"
1 Ahol lehet:
- Amilyen az adj isten, olyan a fogadj isten elv:
Kiüvöltöm magam a helyszínen, vagy lerendezem más fogásokkal pl: cinizmus, arrogancia, zsarolás ha kell tetlegesség is, de sosem kezdeményezem az utóbbit.
- Nehogy már én szívjak más hülyesége miatt elv: Kinyilatkozom a probléma forrását, és hogy szerintem egy Nulla Gyökér.
2 Ahol nem lehet:
- Arra gondolok, hogy elmegyek túrázni, jólérzem magam az meg ott rohad meg ahol van.
- Elképelem ahogy kínjában meghal a kis pondró és még be is csinál, de közben mosolygok.
- Egyszerűen leszarom félredobom a helyzetet, és elkezdek Mr Bean-t nézni (nem a rajzfilmet) vagy Mucsi Zoltántól bármit.
Kb ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!