Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Indulatkezelési gondjaim vannak?

Indulatkezelési gondjaim vannak?

Figyelt kérdés

Mindig is jámbor ember voltam, soha senkivel nem volt fizikai konfliktusom, vagy agresszív megnyilvánulásom. Egész mostanáig... Történt ugyanis, hogy hétvégén betört hozzánk két roma, és pont akkor próbáltak elmenekülni amikor hazaértünk a barátnőmmel. Menekülés köben fellökték a barátnőm, aki emiatt elesett és én utánuk futottam

Az egyiket elkaptam, mindkettenen földre estünk, aztán elkezdtem ököllel ütni az arcát. Csak arra emlékszem, hogy a végén már nem volt ereje védekezni, de én tovább ütöttem, amíg a szomszédok le nem szedtek róla. Fogalmam sincs mennyi ideig tarthatott, a barátnőm szerint kb. 2 perc volt. Úgygondolom, hogyha a szomszédok akkor nem jelennek meg, akkor addig ütöttem volna amíg lélegzik, és szönyű büntudatom van miatta. Talán képes lettem volna megölni egy embert, ha a véletlen nem így hozza. Három napja csak ezen kattog az agyam, aludni sem tudok miatta.

2020. dec. 23. 19:34
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
Nincsenek indulatkezelési gondjaid, csak MEGVÉDTED a nődet. Igazi férfi vagy. Még sosem tettél ilyet, a harcos aktiválódott benned most. Védett közegben nem volt még szükséged erre a viselkedésre, csak most. Máskor sem fog aktiválódni, nyugi. De ott él benned a katona, meg tudod védeni szükség esetén a családodat. Majd legközelebb (reméljük, nem lesz) már ügyelni fogsz, hogy időben leállj. Nincsen semmi baj. Stresszhelyzet hozta ki belőled, amúgy sosem viselkedsz így.
2020. dec. 23. 19:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincsenek semmilyen gondjaid, én is ezt csináltam volna.
2020. dec. 23. 19:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az indulatkezelési problémák koránt sem itt kezdődnek.
2020. dec. 23. 20:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne kattogj rajta. A pszichológiában, a viselkedési formák között szerepel egy úgynevezett "sötét ablak". Ez a terület a te, és mások számára is megközelíthetetlen. Nem tudja senki, hogy mit vált ki belőle egy baleset, vészhelyzet, vagy más nagyon ritka egyedi eset.

Belőled ez most ezt váltotta ki. Ezt nem lehet tudatosan szabályozni, vagy megváltoztatni,így nem is játszik szerepet a további viselkedésedben, mert lehet egy következő hasonló esetben lehet elfutsz. Ha érted ezt, ahogyan próbáltam megfogalmazni.

2020. dec. 23. 20:13
 5/6 anonim válasza:
0%
Nem vagy te agresszív ember,csak egy hencegő.
2020. dec. 23. 20:24
 6/6 anonim válasza:
100%

Ugyan már!

Legyél kicsig logikus,megtámadta a nődet,és te puszta ösztönből jól bemostál neki.

Így kell csinálni máskor is!

2020. dec. 24. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!