Hogyan lehet legyőzni az önbizalomhiányt alacsony önbecsülést és az ebből eredő szorongást?
Genetika kérdése?
Van akinek sikerült átesni a ló túlsó oldalára?
Mi hozta meg a változást?
Két forrása van az önértékelésnek; belső és külső.
Belső, ha a saját tulajdonságaidra (külalak, iskolázottság, szakmai sikerek, stb.) alapozol. Külső, ha a körülötted lévő emberek elismerésére, ismertségre, megbecsülésre építesz.
A kettő természetsen nem zárja ki egymást.
Az én önbecsülésemet az által építettem fel, hogy kerestem egy hozzám illő társasági hobbit és az ott elért eredmények (belső) és a szintén ebben a hobbiban tevékenykedő emberek elismerése (külső) által felismertem az értékem.
Meg kell szeretned magad. Ha te nem teszed, akkor senki nem fog tudni. Akár szép vagy, akár nem, el kell fogadnod, és meg kell szeretned magad. Ez máshogy nem működik. Nekem 2 évbe telt, mire sikerült, de végre imádom azt az ocsmány fejem. Senkivel nem cserélnék, pedig nem vagyok egy szép lány, de mégis van kisugárzásom, a saját magam iránti szeretetemből kifolyólag. Hidd el, nagyon jó érzés végre elfogadni magad.
Fejben dől el az egész, és tudom, hogy nagyon hülyén hangzik, de ha minden nap bemész a tükör elé, és elmondod, hogy szereted magad, egy idő után tényleg úgy lesz. Át tudod verni az agyad, és elhiszi amit sokat mondogatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!