Mit tehetnék, hogy ne álljon az utamba az alacsony önbecsülésem és önbizalmam?
Szerintem ez csak úgy megy,ha elhatároztad,hogy tenni akarsz ellene.Akarnod kell,nagyon!
El kell fogadnod,hogy ez egy nehéz út,és eze az úton.lesznek nehézségek.
Például én nem szeretek emberek elött beszélni,ha lehet észrevétlen maradok,meg se szólalok,nem vagyok vezető tipus,sokszor belevörösödöm ha meg kell szólalnom,főleg,ha Valaki közli,hogy nem jó dolgot mondtam.
Iskolába járok felnőtt OKJ-ra.Mindíg úgy megyek be,hogy legalább kétszer hozzászólok az órákhoz.Az elején nagyon nehéz volt megszólalnom.Nagyon az elején ne. is tettem,csak barátkoztam a gondolattal,csak magban mondtam a választ.
Beszélgess olyan emberekkel,akiknél úgymond mindegy,hogy hogyan beszélsz.Én például régen hajléktalanokkal beszélgettem,meg segítettem,akinek tudtam.Csak akkor fogsz belejönni,ha csinálod.Kereshettnél beszélgetőpartnert.Van egy ilyen megmozdulás,hogy nem feltétlen barátot,csak úgy keresel Valakit,akinek elmondod a panaszaidat.Megegyeztek egy bizonyos időben pl fél órában.Először Te beszélsz ennyi időt és a másik nem szól bele,csak figyel megért.Aztán a másik fêl beszél ugyan ennyit és Te hallgatod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!