Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy csinálják ezt?

Hogy csinálják ezt?

Figyelt kérdés

Kövezzetek meg, de én komolyan nem értem, hogy valaki hogy tudja fęlvagni a karját /lábát, úgy, hogy kórházba kerüljön.

Ne értsétek félre, nem tanácsért jöttem, isten ments! Én boldog vagyok, szeretem magam. És nem értem ezt az egész vagdosás dolgot.

Ha valaki felvagja magát, annyira mélyre vág, hogy kórházba kell vinni? Annyira sajnálom őket... Felvagja magát, és aztán kihívja a mentőket? Vagy micsoda? Ezen gondolkoztam, és egyszerűen nem értem, ne bantsatok legyszi

2020. dec. 21. 17:46
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
2 dolog-valaki vagdossa magát, vagy felvágja az ereit. A második verzió öngyilkos akar lenni, az első motivációját én sem tudom, de a borderline személyiségzavarosoknál gyakori tünet.
2020. dec. 21. 17:49
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Kepzeld el, hogy ugy nosz fel, hogy bantalmazasok sorozatat eled at, es 10 evesen nyugodt, eleg jo napnak szamit az, ha valaki nem issza le magat, nem fenyegetozik akasztassal, nem akar megverni. Persze nem mindenkit bantalmaztak kicsikent, es nem is feltetlen csak fizikai bantalmazasok leteznek. Azonban van az a szint, mikor mar annyira magadba fojtasz mindent, es tartod magad szarzsak pocegodornek, hogy azt kivanod, barcsak elpusztulnal, magadat okolod es bunteted mindenert, a sajat letezesedert is buntudatod van, mivel semmilyen pozitiv megerositest vagy segitseget nem kapsz, es mar csak igy tudod levezetni azt a hatalmas feszultseget, ami benned van. Vagdosas utan endorfin szabadul fel, valamennyire megnyugszol, rajossz, hogy megse akarsz ongyilkos lenni, es mentot hivsz. Persze ssri gyogyszerek korai mellekhatasa is lehet ez a fajta viselkedes, es olyanok is vannak, akik figyelemfelkeltesbol csinaljak, vagy mert divat, de nem ez az altalanos.
2020. dec. 21. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!