Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » "Tilt" az agyam, mit csináljak?

"Tilt" az agyam, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Amióta munkanélküli lettem és különböző féle fajta traumákat éltem meg, azóta nehéz kimennem emberek közé. Pláne, azóta, hogy kiderült számomra az, hogy a világ nem annyira jó, mint amilyennek gondoltam. Konkrét félelmem van elmenni, akár egy interjúra is, mert annyi kamu munka hirdetés után vagyok, hogy az valami eszméletlen. Sok mást is megéltem az elmúlt fél évben, ami miatt nincsen meg az emberekben való hitem, vagy minimális szociális érzekem. Magam egyébként nem vagyok tökéletes, csak mikor bele gondolok hogy milyen xarokon mentem át, és mikor bele gondolok hogy milyen fo$ a világ, és mi minden történhet meg velem meg, akkor az agyam bal félteke "letilt" és akkor bebujok az ágyamba, a világ elől elbujok, kész, elég volt. Felnőtt emberként itt vagyok, és ez van, hogy akár egy közvetítőhöz sem megyek el szívesen hogy beadjam önéletrajzom, hogy "hello szia közvetítés kéne". Voltak kemény helyzetek az életemben és itt tartok már hónapok óta felnőtt emberként. Nem kell írni, nem érzem jól magam tőle, csak nem tudom hogyan tovább, megrekedtem ebben az állapotban sajnos.

2020. dec. 18. 18:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem fog tetszeni a válaszom, de menni kell. Mondjuk lehet fokozatosan is adagolni a félelmet, azaz ne egyből a legstresszesebb helyzetekkel kezdd. A szociális készségeket ugyanúgy újra lehet tanulni, mint egy idegen nyelvet. Szóval előbb csak a postára, boltba, aztán buszozás, és majd utána az interjú. Szarul hangzik, de ha nem nézel szembe a félelmeiddel, akkor egyrészt azok erősödnek is, másrészt meg éhen fogsz halni. Nem a levegőbe okoskodok, nyugtató elvonás után nonstop pánikrohamom volt hónapokig, legszívesebben elástam volna magam a kertben. De nem akartam úgy maradni, így szép lassan, de elindultam, és most már könnyebb.

Ja, az emberek ettől nem lesznek jobbak, de ehhez is hozzá lehet szokni.

2020. dec. 18. 18:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Boltba menés, bank, posta stb megvan már. De az emberekkel való bármilyen interakció az brutális. Megtörtént ami megtörtént, de minden más k.o. Munkába menés mindennap egyre közelebb. Bár, azok is inkább szükség helyek lesznek ahol éppenhogy belépsz már aláiratnák veled a 10 éves szerződést, mert egyébként minden ember tudja olyan rossz hely, hogy már a közvetítő se meri vállalni hogy melyik cég az pontosan és hogy hol van, de legalább lesz egy munkahely. Ha lesz.
2020. dec. 18. 18:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne add fel az álláskeresést.

Tudom nehéz.Küldj továbbra is önéletrajzokat, figyeled a hirdetéseket.Jelentkezz.Gondolj inkább arra, hogy a sok betöltetlen állás egyike rád vár.Biztos nem könnyű találni.

De vannak munkaadók munkahelyek

akik valóban szeretnének munkaerőt.Néha a két fél nehezen talál egymásra.Gondolj arra ha bebujsz a takaró alá, sosem találnak meg és ott ragadsz.

2020. dec. 18. 18:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Melyik megyében laksz?
2020. dec. 18. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!