Sikerült valakinek kilábalni egy életen át tartó depresszióból?
Egész gyerekkoromtól súlyos hangulatzavarom van, depresszió, önutálat, fáradtság céltalanság, örömtelenség és magány. Emellett kapcsolatot se tudok kialakítani. Már úgy érzem minden elveszett és a magányban halok meg vagy gyűlöletből valami rossz dolgot fogok csinálni.
Szedtem már antidepresszánst. Escitalopramot, de csak rosszabb lett a helyzet, súlyosan fáradékony lettem.
33F
#10 igen két irányú a kapcsolat. nekem amúgy olyan volt mostanában, hogy antibiotikumot kellett szednem és utána lett durva hasnmenésem. és azt mondta az orvos is hogy az attól van, hogy a baktériumokat ahogy kinyírta a belekben a nem jó baktériumok kerültek túl súlyba. szóval már magát a hasmenést is okozhatja hogy ezek az élőlényeg bennünk felborulnak.
amúgy ha jól értem az étkezésre odafigyelve lehet hatni erre, ami meg eleve egy jó dolog, mert ha erre odafigyel az ember akkor egészségesebb lesz és az is hathat a hangulatára úgy általában.
a fickó itt egyébként azt is mondja, hogy az étkezés-mozgás-alvás az nagyon ilyen alap hármas. amire minden épül. nekem nagyon érdekes volt ez a beszélgetés így a szellemisége ahogy tekint erre.
Nem tudom milyen háttérből jössz, de én is depressziós voltam egy időben és nekem a hit segített, ami túllendített, lévén hogy körülöttem mindenki lehagyott engem, ilyen-olyan diplomával és munkával.. kellet az a háttér és kapaszkodó, esetemben Istenben való hit, ami az előtt nem igazán volt, hogy nem baj így is és azok is akiknek ne jutott ki a sok jó az életben pótolhatatlanok vagyunk..
Igaz a bizonytalan fohászaim és az imáim nem hozták meg a változást rögtön, ezek inkább csak egy nehezen leírható belső erőt adtak, hogy akarjak változtatni a dolgokon, pl. azelőtt nem igazán jártam templomba, tudtam hogy van Isten és hit, de nem volt egy elsődleges dolog nekem, aztán ahogyan nem sikerült és mégis akartam, hogy sikerüljön az a dolog, Istenben keresgéltem a választ.. aztán egyszer tényleg nagyon rossz kedvem volt és mondtam Istennek, hogy olyan rossz már, hogy ennél csak jobb lehet .. nem tudom miért, de utána egy picit jobb lett a hangulatom.. és lassan, tehát kb. fél év volt mire lassacskán összekaptam a dolgokat, mi miért történt, hol rontottam el, vagy vártam túl sokat és igazából, miket kellett volna jól csinálnom. Nekem utólag az is leesett, hogy sok mindenben nagyon figyelmetlen és önző voltam a családom felé is.. és hát ezeknek a kijavítása, meg az elfogadás, hogy úgy is jó, ha nem dolgozok valami nagy helyen és nincsen meg mindenem is lehetek boldog, lehetnek célok stb..
Bocsi, ha kicsit zavaros az írásom, nem az erősségem a fogalmazás.. nyelvtanból gyenge voltam, vagyok.
Üdv és a legjobbakat kívánom neked + sok erőt a gondviselésbe is!
kimaradt utóiratban, hogy volt egy pillanat, amikor nem is tudtam egyáltalán Isten meghallgat e, vagy bárki, mert hát egy senki voltam, aztán olvastam/hallottam nem emlékszem valahol azt mondták bízz Máriában, mert ő mindenkinek az anyukája nem csak az Úrnak, aztán elkezdtem kérni őt és ez is nagyon segített,
hozzáteszem, akkor a vallási tudásom és hitem is inkább a 0 felé közelített, csak más gyógymód már nem igazán segített és kellett valami, igazából tudtam mit kellene tenni, csak sehogy sem volt meg az erő vagy elhatározásom hogy neki induljak megtenni..
Nekem úgy sikerült kilábalnom belőle, hogy különféle módszereket alkalmaztam amik nagyon hatékonynak bizonyultak.
Szia!
Nekem enyhe depressziom van, szakitas utan meg rosszabb lett.
Én is szedtem gyogyszert, szart se ér szerintem.
Fontos hogy jó dokit válasz, és a jó doki nem attól függ hány betege van stb. Hanem hogy te személy szerint megbizz benne, elmerj mondani neki olyanokat amiket másnak nem. Lehet hogy nem elsőre fogod megtalalni hanem sokadjára, de ne add fel. Sikerülni fog. Én pl 4 edjere találtam rá arra az emberre akiben bízok. Fontos hogy ez kettotokon múlik. Annyit fogsz javulni amennyit te magad is küzdesz érte és beleteszel. Próbálj meg minél többet. Mélypontok mindig lesznek, de együtt lehet vele élni és lesznek akik elfogadnak majd így is.Tapasztalat. Illetve az is fontos még hogy ne hagyjon magadra a doki akit választasz, ne csak épp ez legyen a munkája, ha elsore nem jó, akkor keress mást, de adj időt tapasztald meg hogy melyik dokival tudsz haladni. De ha te nem teszel érte erőfeszítést,az nem jó, nem fog csoda történi. Sajnálom. Illetve a könyvek nagyon jók.depressziorol, illetve eletvezetes rol. Plusz a sport és az egi életmód úgy szintén segít. Ha szeretnel nyugodtan írj rám privibe. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!