A Borderlinosok többsége miért nő ?
Nem jelent semmit, hogy mit olvastál.
A valóság egész más.
Egyrészt szerintem azért is van ez, mert a nők jobban megnyilnak, szeretik kibeszelni a problémákat és segítségét kérni, előbb öntik ki a szívüket akár gykn akár a "valóságban". Előbb is fordulnak szakemberhez. Valamiért, észrevételeim szerint a férfiak nem lelkiznek, nem "nyavalyognak" és a legtöbbnek mintha szégyen lenne segítséget kérni, akkor sem szólnak ha szükség lenne rá, ezért lehet az hogy itt gykn többet olvasol nőkről mint férfiakról. Talán ez nevelés kérdése úgymond.
Másik, amit fontos kiemelni, hogy a nőknél ez előbb mutatkozik, vagy hát jobban kijön, bizonyos hormonális hatások miatt is. Nekem több olyan nő ismerősöm van, akiknek a borderline zavarok pl fogamzásgátló szedés után kezdtek jelentkezni, illetve erősebbek a tünetek közvetlen menstruáció előtt és alatt. Hát nem tudom mennyire lehet összefüggés a kettő között, de biztosan van valami, mert ezt már nagyon megfigyeltem.
5
Nekem is van diagnózis róla (30f), de valójában ADHD-t nézték annak.
Neveltetés kérdése.
Természetesen vannak borderline férfiak, ahogy nárcisztikus személyiségzavaros nők is. Mégis megfigyelhető, hogy ugyanazok a traumák a férfit nárcisszá, a nőt borderré teszik általában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!