Hipochondriát hogy lehet kezeltetni? Pszichiáter? Gyógyszer+terápia?
Pszichológus, pszichiáter?
Nagyon durva szinten van, a depressziómmal és szorongásommal együtt, képtelen vagyok bármit is csinálni mellette. Eddig ellene voltam az antidepresszánsoknak meg szorongáscsökkentőknek, de ha azok segítenének (segítenének átmnetileg?), mellette tolnék pszichoterápiát rendesen, hatásos lehet?
Köszönöm a válaszaitokat, kedvesek vagytok, jó olvasni a "vitátokat" is.
Na egyébként megvagyok. Semmi komoly, se polip, se rák, se fekély.
Találtak 1-1 kisebb gyulladást a vastagbelemben és a gyomromban, azokból mintát vettek (asszem) helico(?) bactériumot néznek rajta, de nem crohn ha minden igaz.
Ennek 1-2 hét múlva lesz eredménye.
Van egy kis refluxom is, arra kaptam gyógyszert.
Kellemetlen volt mindkettő, de teljesen kibírható. Sok rossz rémtörténetet olvastam ezekről a vizsgálatokról az elmúlt napokban, a legrosszabbra voltam felkészülve, ahhoz képest csupán elég kellemetlen érzések ezek. A doki és a nővér kedvesek voltak, nyugtattak, mondták hogyan vegyem a levegőt, satöbbi, sokat segített az is. Vastagbél tükrözés nagy részére nem is emlékszem, pár jelenet van meg. Ahogy fordulnak a beleknél az van meg, meg hogy néha pár hülyeséget mondok/kérdezek közben.
Szedáció hamar kiment, de még mindig olyan "kótyagos" a fejem, vagyis mintha elfelejteném hogy miket írtam már és miket nem :D az az igazság hogy élveztem az intravénás szedációt.
A hashajtástól kiújult az aranyerem, arra is kaptam kúpot.
Összességében nem bánom hogy túlvagyok ezeken a vizsgálatokon, főleg így hogy kis gyulladásokat találtak, és ki is zárták a legrosszabbakat. Legalább történt velem valami, volt egy pár új dolog az életemben, most ezt úgy fogom fel egyébként. Ezekről is van tapasztalatom.
Hétfőn reggel (nekem hajnal) 10-re megyek pszichiáterhez ugyebár első alkalomra, szimpatikus orvoshoz foglaltam időpontot, kezdődjék a terápia :D
Arról is beszámolok majd, akár itt vagy privátban ha érdekel valakit valami konkrétabban, akár ezekkel (gyomor-bélbántalmaim) kapcsolatban is.
Voltam pszichiáternél, kaptam antidepresszánst, ma kezdtem el szedni.
Emellett, ahogy szerettem volna, fogok járni pszihoterpiára is az orvoshoz. Szimpatikus a doki, annyiból rossz egyelőre, hogy egy-másfél hónap mire lesz hozzá úgy időpontom, hogy rendszeresen járhassak.
24
Nálam IBS van valszeg, stressz okozza a problémát. Azóta van ez, hogy egy Crohnos lánnyal együtt éltem, és kicsinált idegileg.
Sajnálom, se neked se neki nem lehetett könnyű a helyzet azért. Jobbulást hozzá :D
Diétézgatok péntek óta amúgy, bár ha éppen kivételesen van étvágyam, minden szart összezabálok a hűtőből.
Kiváncsi vagyok az antidepi hoz-e nekem étvágyat, hát nem bánnám, mert amúgy csak akkor vagyok képes hízni ha edzek mellette rendszeresen.
26
Milyen antidepit kaptál? Trükkös a dolog, van amikor megjön tőle, van amikor elmegy :D
Ha evési zavaraid vannak, akkor én inkább egy mianserin \ mirtazapine kombinációt tartanék jobbnak, bár nem tudom, hogy a depressziód milyen helyzetben van, és, hogy mennyire tudsz aludni.
Általában erősebb depire adják, főleg, ha van evési, alvási zavar is, szuicid gondolatokkal. Ezekre ez a 2 a legjobb talán. A Scippa is jó egyébként, csak hajlamos az embert picit bepörgetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!