Hogy stresszelhetnék kevesebbet a macskám miatt?
31 éves férfi vagyok, egyedül élek, 2.5 éve van egy macskám. Nagyon szeretem, rettentően aranyos jószág, viszont a nyár vége óta egyszerűen mindig van vele valami gond.
Augusztus elején kezdte azzal, hogy egyik reggelre addig dörgölte a pofiját, hogy a jobb szemén megsérült a szaruhártya. Elvittem dokihoz, kaptam rá szemcseppet, kikezeltük, meggyógyult. OK.
Erre pár hétre rá rajtakaptam, hogy megint dörgöli, de most a másikat. Volt gallérom, ráraktam. 1-2 nap múlva levettem, nem volt semmi baja. Ez az elmúlt hónapokban jó párszor lement. Volt hogy gyulladásra megint kezelve lett a szeme. Odáig fajult, hogy alig mertem itthon hagyni, mert folyton azon idegeskedtem, hogy vajon megint bedagadt fejjel, fél szemmel vár e mikor hazaérek.
Nagynehezen megszületett pár hete, hogy vélhetően gomba okozzata viszketés miatt alakultak ki ezek. Ez valószínűleg itthon van, de nyilván láthatatlan, borzasztó nehéz kiírtani, és hiába próbálkozom, igazából sose lehetek benne biztos hogy sikerült.
De most elkezdett rá oltást kapni, tök jó. Erre a hét végén megevett egy darab gézmadzagot. Egyeztettem dokival, de a mai napig nem láttam kijönni belőle, lehet hogy eldarálta szálakra az emésztőrendszere, de lehet hogy nem jött ki. Most emiatt is sík ideg vagyok. És ha nem lenne elég, most meg folyton nyalogatja a farka tövét, meg ma mintha hányni/köhögni akart volna, de aztán nem történt semmi.
Komolyan totál görcsbe hagyom itthon, már úgy is jövök haza, hogy vajon milyen állapotban találom. Régen szerettem itthon lenni vele, meg hazaérni hozzá, mert mindig vár, meg tényleg nagyon aranyos. De ez hogy folyton történik valami vele, már teljesen kikészít. Itthon is folyton ideges vagyok, fél szemem kb állandóan rajta van. Nincs kedvem semmibe belekezdeni már emiatt.
Lehet hogy a bezártság, meg a magány miatt csavarodok be ennyire, de már nem bírom idegekkel. Nincs közös kommunikációs csatorna, nem tudom vele megbeszélni, hogy szóljon már ha fáj a hasa vagy bármi.
Más hogy kezeli ha a kutyája, macskája ilyesemi problémákkal küzd? Hogy tudnám egy kicsit elengedni?
Köszönöm a megértő, és értelmes válaszokat. Igazából volt még kb 10 éves koromtól egy macskám olyan 24 éves koromig és nála nem ezt szoktam meg. Vele talán 2-3 megfázáson kívül a 14 év alatt semmi gond nem volt. Leszámítva persze a daganatot, ami végül elvitte, de annyi idősen ez már abszolút kalkulálható.
Viszont ez a zsivány egész más karakter, minden szir-sz@rt képes megenni. Rohadtul figyelni kell milyen játékot adok neki, meg mit hagyok elöl. Ez a nyomorult gézdarab is el volt dugva, egyáltalán nem volt szem előtt, de csak megtalálta. Most meg műszálasat tojik 3 napja. Nyomom bele a parafinolajat és csak remélni tudom, hogy nem maradt benne ami később majd gyulladást okozzon.
És 3-as én nagyon igyekszem bízni benne, de milyen ösztön viszi rá, hogy ilyen baromságokat egyen? :D Az utcán 3 nap alatt belepusztulna a műanyagevésbe.
Na mind1, tudomásul veszem, hogy ez vele jár. Igazából igyekszem kezelni ezeket a helyzeteket, csak a bizonytalan szituációk, amikre nincs azonnali, direkt ráhatásunk, ezek kikezdenek néha. Azt látom, hogy baj van, de nem tudom mi, vagy tehetetlen vagyok akkor is ha épp tudom. Vannak jobb napok, meg rosszabbak. Most épp nagyon ki voltam akadva. Egyszerűen annyi minden történt vele mostanában, hogy már minden mozzanatát jelnek veszem, és keresem a mögöttes okokat.
Kedves 6-os, amúgy én is erre a konkluzióra jutottam. Ha ez van egy macskánál, mi lenne egy gyerekkel... :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!