Mit tudok tenni a tévképzeteim ellen?
Pár hónapja kezdődött, elkezdtem azt hinmi, hogy irányítják az életem, körülöttem mindenki egy színész. Valahogyan úgy kezdődött, hogy ugyanazt a dolgot nagyon sokszor láttam egymás után tv-ben, youtube-on és valamiért az egyik felem el kezdett ebben hinni, hogy:"jaaj be akar folyásolni egy nagyobb hatalom"(elötte is voltak már ilyen gondjaim a sok hülyeséggel pl:hónapokig küszködtem, hogy ne hidjem azt hogy a föld lapos)
Gondolom, hogy ez hülyeség, de nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy:"mivan ha mégis" és ettől eléggé magam alatt vagyok, szorongok és ha egy dolgot kétszer látok vagy hallok egy nap, beszélgetek valakivel valamiről, vagy csak gondolok rá és feldob a google vagy valamilyen közösségi oldal egy olyan hírt vagy ahoz kapcsolódó dolgot akkor az eggyik felem ezzel igazolja ezt a gondolatot. Akármivel érvelek ez ellen nem tudok a gondolatától szabadulni. Már ott tartok,hogy ha kétszer hallok egy szót egy nap mint például: "neither" akkor ezzel igazolja magát a másik felem.
Elkezdtem már azt is tapasztalni, hogy gondolok valamit pl: bozonyíték van arra hogy az anya megverte a gyerekét de a másik felem nem hiszi el. Konkrétan mindennél ez van amit el tudsz képzelni, olyan mintha mindig abban hinne az egyik felem ami a leg szürreálisabb.
Nem teljesen hiszek ebben, csak elrontja a közérzetemet, motivációmat a tanulás iránt boldogtalan vagyok és szorongok meg ilyenek.
A végére csak annyit tudok mondani, hogy túl jó a google, hogy már a gondolataimban is olvas mert így nehezebb lesz ezt elfelejteni :(
16 F
Ne használjam a google-t és semmilyen közösségi oldalt? vagy mit tegyek?
11
Annyira ezt nem tudom, mert sosem voltam jelen. De olyan volt, hogy elzavart köszönés helyett, mikor mentem, mert biztos volt benne, hogy látta testvérem külföldön, és testvérem köszönni se köszönt neki. Holott tudta, hogy több 100km volt közöttük, és nyilvánvalóan köszönt is volna, mert jó barátok voltak előtte. Aztán elég agresszívan elzavart. Később sem lehetett meggyőzni, hogy tévedett
Értem.
Sajnálom.
Hány éve kezdődött ez nála?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!