Ötlet Covid-szorongás ellen?
Sziasztok!
Pánikbetegséggel és depresszióval küzdöttem egy jó ideig, ami mostanra szinte elmúlt. Szépen csinálom a dolgaimat (egyetemista vagyok), szinte teljesen le tudom magam kötni. Na...ez egészen idáig így is volt. Mostmár megint pánikolok és 0/24-ben a covidon agyalok, mivel romlik a helyzet, féltem magam, de mivel fiatal vagyok, főleg a szüleim.
Eredetileg győzködtem magam még ősz elején, hogy nem annyira gáz a helyzet, mint a média beállítja és túl van reagálva.
Azóta viszont a környezetemből is rengetegen elkapták és volt olyan nem is idős, nem is beteg ember, aki hetekre lélegeztetőgépre került.
Ezek hatására elkezdtem komolyan venni, viszont így nagyon rá vagyok feszülve...
Két hete a közvetlen kollégámról kiderült, hogy pozitív lett a tesztje, na akkor egy picit engem is elfogott a pánik, de nem produkáltam tüneteket azóta se.
Én személy szerint betartok minden óvintézkedést, redukálom a kapcsolataimat, de ha találkozunk is semmi kézfogás vagy puszi. Magamról tudom, hogy egészséges, betegség nélküli felnőtt vagyok így nem hiszem, hogy komolyabb bajom lehetne tőle. Még annyit megteszek, hogy akikkel muszáj találkoznom, azoknak megemlítem, hogy közvetlenül érintett vagyok covid-os esettel, illetve a munkahelyemen már többen is fertőzöttek, tehát ennek tudatában találkozzunk.
Azt hiszem, ennél többet nem tudok tenni. Tegyél meg te is minden tőled telhetőt. A pánik csak ront az amúgy is rossz helyzeten. Kitartást!
Az 1.nek teljesen elment az esze. :(
Megértelek én veszélyeztetettként rémálmokkal küzdök és iszonyatosan rosszul érint hogy ki vagyok szolgáltatva másoknak. Akik szarnak az egész járványra. Sajnos én már megjártam a Korányit tüdőgyulladással és 6 órát voltam lelegeztetőgépen és műteni is kellett. Nekem az a legrosszabb, hogy tudom mivel jár a súlyos változat mert már átéltem más fertőzésből adódóan. Próbálok úgy hozzáállni a dologhoz, hogy én megteszek magamért mindent. Kn95 maszkot hordok, kezet mosok, és igyekszem távolságot tartani. A többi nem rajtam múlik. Ha elkapom akkor ez volt a sorsom. Azért ha valaki maszk nélkül jön a közelembe olyan helyen ahol az kötelező akkor már nem érdekel az udvariasság és igyekszem kiállni magamért. Mert az életem többet ér mint az hogy ki mit gondol rólam. Mondjuk ez arra jó, hogy korabban sokat tűrtem és nem igazán védtem meg magam. Valahogy nem volt olyan fontos. Ez most elég fontos így legalább gyakorlom ezt is. :)
Így van, a német és az osztrák kormány is lebukott mikor kiderült belső iratokból, hogy elvárják a fulladással való riogatást mert az ősi ösztönöket a halálfélelmet hívja elő az emberekből, és ha az emberek eléggé rettegnek akkor szót fogadnak. Az Orbán rezsim szerinted hozzájuk képest mi? [link]
"a minisztériumi dokumentum egésze csak kevés helyen volt elérhető. Az írásban ugyanis azt hangsúlyozzák: a társadalmi éberség miatt kell elsősorban a legrosszabb forgatókönyv számait hangsúlyozni, azon belül is nem annyira a főleg idősebbeket érintő halálozásra, hanem
a súlyosabb betegeknél is megjelenő fulladási tünetekre kell koncentrálni – ez ugyanis egy „emberi ősfélelem”.
Szintén a félelem növelését javasolta Sebastian Kurz osztrák kancellár még március közepén egy egészgégügyi minisztériumi háttérmegbeszélésen: a konzervatív politikus szerint azon híreket és értelmezéseket kell hangsúlyozni, amelyek „a haláltól és a betegségtől való félelmet” növelik a lakosságban, mert így várható el kooperáló magatartás."
Ez nem a létező legaljasabb dolog egy kormányzattól, hogy kifejezett halálfélelmet szeretne generálni a lakosság körében??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!