Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi baj van velem? Élethez...

Mi baj van velem? Élethez sincs kedvem.

Figyelt kérdés
Az utóbbi években nagyon elhatalmasodott rajtam ez az egyhangúság. Napjaim semmittevéssel telnek. Egész nap alszok és csak este vagyok fennt, akkor is csak gépezek. Tegnap hajnali 5-től este 10-ig aludtam majdnem egy huzamban, csak enni keltem fel. Enni is alig van kedvem szinte. Egy két falat elég szokott lenni egy fogásból. Szívesebben aludnék egész nap mostanában mint gépeznék. PEdig gépezni is szeretek. Jelenleg munkanélküli vagyok, mert nehezen találok munkát a végzettségemmel. Nincsenek barátaim, csak egy akihez nagy nehezen tudok elmenni szórakozni. 23 vagyok még csak de olyan mintha egy életet éltem volna le, sok mindent megtapasztaltam. Főleg iskolai szekálások miatt erős szorongásom is lett, ami sokszor megnehezít az életben. Anti szociális is vagyok. Napjaimat a szobámban töltöm, alig mozdulok ki. Sokszor estétől hajnalig fenn vagyok amíg el nem fáradok gépezéstől, majd lefekszem olyan reggel 7 körül majd este 10 vagy 11kor kele fel. Úgy érzem nincs jövőm, célom semmim. Hiába is találnék munkát, ugyanúgy telnének a napjaim, unalmas és szürke mindennapok. Reggel indulás munkába majd hazamenni gépezni ennyi. Eddig se volt kedvem szórakozni, bulizni, pasizni akkor miért lenne munka után? Mindent időhúzásnak tartom, 2 évig jártam valami suliba, csak mert lehett és nem akartam dolgozni még. Most se akarok, de pénzhiány miatt kellene. Sokszor sírógörcsöt kapok hirtelen, egész nap aludnék és enni se kelnék fel sokszor. Tegnap is azért keltem enni, mert mikor felkeltem baromira szédültem. mit tanácsoltok? mi lehet a bajom?

2020. nov. 7. 07:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem súlyos depressziód van. Én is hasonló helyzetben vagyok. Beszélgetnék, ha van kedved.
2020. nov. 7. 17:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy pajzsmirigy-alulműködésed van, ami nagyon hasonlít a depresszióra. Ilyen fiatal vagy és egyedül élsz? Látom, lány vagy,pedig amíg el nem jutottam odáig, hogy nincs kedvem pasizni, azt hittem, ilyen hozzáállással, hogy egész nap csak a szgép előtt ülsz, fiú lehetsz. Mióta áll fenn ez az állapot, hogy alakult ki? Valahogy vissza kellene magad erőltetni a normális napi kerékvágásba, még ha nehezen megy is. Mondjuk reggel 10-kor keljél fel, reggelizzél meg, és indulj el valahova sétálni. Lehetőleg olyan helyre, ahol kevesen vannak, vannak fák, bokrok, ha pesti vagy, menj ki a Városligetbe vagy a Margitszigetre, ha van biciklid, akkor azzal, ha még nincs, vegyél egyet, minden fizikai munka növeli az adrelanilszintet, ami javítja a kedélyállapotot, de egyébként menjél el előbb a körzeti orvoshoz, ill. most csak telefonon tudsz bejelentkezni, és kérjél beutalót az idegosztályra, mondd el neki, hogy nagyon nyomott a hangulatod, és amit ide leírtál, azt is. Próbáld meg erőszakkal abbahagyni a szgépezést, ha még nincs barátod, akkor egyedül tegyél inkább sétákat, talán kocoghatnál is, de mondom, az is lehet, hogy pajzsmirigy-alulműködésed van, ezt is kérdezd meg a körzetitől, ezt egy vérvétellel meg lehet állapítani, utána meg csak egy tablettát kell bevenned naponta, én is azt teszem pl., és visszaadja a rendes életfunkciókat.
2020. nov. 8. 11:52
 3/9 anonim ***** válasza:
35%

november van

Bírd ki karácsonyig. Onnantól világosodik.

Addig: szerdán kezdd az adventi böjtöt: ne egyél: húst, tejtermméket, kelesztett kenyérfélét, tojást

2020. nov. 8. 18:23
 4/9 A kérdező kommentje:
miért világosodna onnantól?
2020. nov. 10. 04:56
 5/9 A kérdező kommentje:
2..eltaláltad, nemrég a házidokim ezt diagnosztizálta rajtam, emiatt hullik a hajam, álmosság stb...
2020. nov. 10. 08:40
 6/9 anonim ***** válasza:
A baj ott is lehet, hogy éjjel a szervezetnek regenerálódásra van szüksége. Aludni kell éjjel még ha játszani is van kedved. Nappal éld az életed éjjelaludj
2020. nov. 10. 11:31
 7/9 A kérdező kommentje:
6.próbálom de nagyon nehéz néha, most 2 napja sikerült visszaállítanom, este alszok, nappal fenn vagyok de sokszor húz az ágy de kiírom
2020. nov. 10. 15:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Az lenne a legalapvetőbb minden mentálisnak vélt gyanunál, hogy a napi életritmus felé orinetálják az embereket. Éjjel próbálj aludni. Lehet visszaalakul a szervezeted. Ha egész éjjel játszok szabadságomon, akkor én is fáradt leszek másnap. Ezzel mindenki így van. Ilyen a biológiai óra. Aztán ha ez megvan lehet tovább gondolkozni

Az is jó lenne, ha elmennél a háziorvoshoz és kérnél teljes vérkép beutalót. Abból sok dolog kiderül

2020. nov. 11. 08:01
 9/9 A kérdező kommentje:
8..már megvolt csak pajzsmirigy akulműködésem van. minden más jó lett.
2020. nov. 11. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!