Hogy vegyem rá magam a felesleges beszédre?
Egykor sokat beszéltem, de már unalmas vagyok, nem tudok semmit mondani.
Nem akarok magamról beszélni, mert az ugye unalmas. Senkit nem érdekel mások élménye,öröme vagy bánata. Csak magunkra gondolunk.
Már csak akkor szólalok meg ha kérdezni akarok vmit vkitől és tudom h nem terhelem vele.
Ez az egész szerintem azért jött létre nálam, mert nem figyelnek arra amit mondok. Nem érdekli őket. Még az állásinterjús emberke sem figyelt rám. Xd
Olyanoknak én sem beszélek, akikről tudom, hogy nem figyelnek rám. Van több ilyen ismerősöm is, csak a saját dumájukat nyomatnák, de arra meg én nem vagyok vevő, hiszen tőlem egy mondatot sem hallgatnak meg.
Viszont vannak a környezetemben olyanok, akikkel érdemes és szeretek is beszélgetni. És nem csak magunkról, hanem az élményeinkről, történésekről, terveinkről, filmekről, természetről, munkáról, bármiről...
Relatív, hogy kinek mi a felesleges beszéd. Ha valaki kedvel téged, és közel állsz hozzá, annak nincs olyan, hogy te feleslegesen beszélsz hozzá. Az hogy valaki sokat beszél intelligenciára vall, és színes egyéniségre! Gondolj bele, hogy a humoristák is szinte mind egyetemet végzett - vagy szimplán okos emberek!
Hidd el, sokkal jobb, ha valaki beszédes, mint, amikor csak én jártatom a számat, ő meg egy - két szóval válaszol mindenre... Meg úgy kell kihúzni belőle minden szót... Az ilyen emberek ubalmasak, nincsenek barátaik sem...
Férfi vagyok, olykor szoktam neten ismerkedni. Az olyan lányoknak többet nem írok, akikből már első beszélgetésnél úgy kell kihúzni mindent. Az ilyenről az a véleményem, hogy buta, nincsenek önálló gondolataik, a külsején kívül semmi vonzó nincs benne,érdektelen.
Pont azt szeretem, ha valaki szeret - akár magáról - beszélni! Persze, az sem jó, ha folyton csak magáról fecseg, mert az is eléggé unalmas egy idő után.
Állás interjún meg tényleg ne a személyes tulajdonságaidról beszélj sokat, mert őket s szakmai tapasztalatod érdekli inkább.
Értem én h nem kell olyanokkal beszélgetni, de nincs más aki elfogad. Legalább is ott van és van amikor tényleg jó vele.
Az állás interjún meg rólam voltak kiváncsiak. És egész röviden elmondtam mit kérdezett. És csak arra válaszoltam. De amúgy végül fel vettek, csak na. Meg kéne adni mindenkinek a tiszteletett h meghalgatja a másikat. Vagy netom.
Aki meg nem inteligens az nem feltétlen tehet róla. Szóval azokat nem kell leszólni csupán neked nem kell vele beszélgetned sokat. De ők is megérdemlik a figyelmet.
Én monduk nem akkor vagyok inteligens, mert nem tudok sok mindenhez hozzá füzni. Pl. Elmondod mit csináltál. Ha kérdezketek róla az faggatásnak veheti a másik. Ha azt mo dtom h az nagyon zsír.stb majd elmondom én is a véleményem róla akkor már megint ott vagyunk h én vagyok a központ.🥴na ezt nem szeretem.
Persze, aki nem beszédes, nem túl intelligens, attól még lehet jó ember, és lehet tehetséges valamiben. Például, ott voltak annak idején a festők, szobrászok, zeneszerzők akik hírhedten maguknak való emberek voltak, és többségüknek barátaik sem voltak. Ők csak a művészetüknek éltek.
Viszont, ma már más a helyzet! Gondolj bele, egy politikusnak milyen fontos, hogy jól tudjon beszélni, hogy meggyőzze az embereket!
Az nem faggattás, ha rólam kérdezel! Sőt! Akkor tudom, hogy kíváncsi vagy rám, érdekel mi történt velem!
Egy párbeszédnek az a lényege, hogy kölcsönösen érdeklődjetek egymás felől!
Van 2 haverom, akik imádják a munkájukat! Összefutok velük, másról sem tudnak beszélni, csak saját magukról meg a munkájukról fél órán keresztül, rólam meg semmit nem kérdeznek... Őszintén szólva, amikor meglátom az állomáson őket, elkerülnöm őket, mert engem nem érdekel mit beszélnek magukról fél órán keresztül...
Van egy másik ember, de ő csak ismerős. Ő még rosszabb! Volt, hogy 1 órán keresztül járt a szája, mikor jöttünk haza melóból, és a vonatnál leszállásnál összefutottunk. Konkrétan annyit beszél, hogy kényelmetlenül érzed magad, annyi érdektelen dolgot összehord a munkájáról. Csak úgy tudsz tőle szabadulni, ha a szavába vágsz, hogy menned kell, és elköszönsz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!