Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az mennyire normális ha egy...

Az mennyire normális ha egy részem magamtól különállóként kezelem?

Figyelt kérdés

Pl szoktam magammal vitatkozni, meg nyugtatgani magamat stb.

Mostanábana hajlok arra, hogy ezt a részemet úgy képzeljem el mintha másik személy lenne.

Persze tudom, hogy nem az.

Mostanában elég stresszes meg depis időszakom van, lehet amiatt?

Ugye nem fogok megőrülni?

2020. okt. 30. 17:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Számomra furcsa, de nem vagyok pszichiáter, ezért nem tudom megítélni hogy ez mennyire normális. Miért nem fordulsz orvoshoz?
2020. okt. 30. 17:08
 2/12 anonim ***** válasza:
79%

nem fogsz, de nem hasznos ez, zavaros, indulatos gondolkodáshoz vezet.

Ahogy egy zen-mester mondta: ne hívjuk meg teázni a gondolatainkat!

2020. okt. 30. 17:11
 3/12 anonim ***** válasza:
Hát,szerintem mindenképp keress fel egy pszichológust (vagy pszichiátert),mert mind ez,mind pedig a depi rossz.
2020. okt. 30. 17:12
 4/12 anonim ***** válasza:
Ez a másik én ez mit jelent? Tényleg olyan, mintha különálló lenne? Vagy inkább van egy éned, ami elemzi magadat. Inkább két személyiség, vagy egy személyeség két külön hangulata?
2020. okt. 30. 17:27
 5/12 anonim ***** válasza:
Magadban beszélsz vagy konkrétan hallasz egy hangot, akivel vitatkozol?
2020. okt. 30. 17:28
 6/12 A kérdező kommentje:

Inkább egy személyiség két külön hangulata. Hallani nem hallok semmit, ezek a gondolataim. Csak olyan mintha 2 részre lennének osztva a gondolatok, és az egyik részt mintha nem is én gondolnám, vagy mint hogyha kívülről jönne, hogy azt gondoljam. Pedig elég gyanús az, hogy ezek mind olyanok amik beleilleszkednek a saját logikámba, saját értékrendembe stb.

Magyarul én is simán mondhatnám magamnak. És lehet ez is történik???

Csak azért para, hogy ennyire kívülről nézem.

2020. okt. 30. 17:49
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ez lehet normális. Bár nem ismerlek, de ilyenem nekem is van, hogy olyan mintha egy személyiség két hangulata lenne. Ez is te vagy, ettől nem kell tartani. Nem tudom mennyire szélsőségesek ezek a hangulatingadozásaid vagy hogyan hívjam. De ha olyan téren nem okoz gondot, hogy Pl egyik pillanatban tök mást akarsz mint a másikban, és ezért nem tudsz egyről a kettőre jutni, akkor nem hinném, hogy gond lenne. Vagy te szenvedsz tőle? 4-es vagyok
2020. okt. 30. 17:54
 8/12 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Mióta tart?

A stressz, meg depi is rá tehet, de kortól és eltelt időtől függően lehet nagyobb baj is. Skizofrénia/tudathasadásos elmezavar első jelei is lehetnek akár.

Nem ijesztgetni akarlak, de én a helyedben felkeresnék egy pszichológust, de minimum egy pszichiátert.

Vagy legalább a háziorvosomnak elmondanám a tüneteket, és tanácsot kérnék a hogyan továbbra.

2020. okt. 30. 18:42
 9/12 A kérdező kommentje:
Csak akkor fordul elő mikor nagyon rossz hangulatban vagyok. Kicsit olyan mintha magamat akarnám "összeszedni".
2020. okt. 30. 19:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Megint 4-es vagyok. Akkor szerintem inkább erre a rossz hangulatra kéne fókuszálni, ez a fő probléma.
2020. okt. 30. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!