Öngyilkossággal való fenyegetőzés után lehet rá precedens, hogy valaki megússza az adósságot?
Igen, nyilván elég magas összeg tud kijönni, ha sok évig jársz egyetemre. Ez viszont nem tartozás és nem hitel. Ha betartod a feltételeket, akkor egy forintot nem kell belőle visszafizetni. A lényeg, hogy dolgozz. Ennyire egyszerű.
Oké, hogy most a vírus miatt nem könnyű munkát találni, de nem lesz 10+ évig itt a vírus, ami alatt lévő kell dolgoznod amit aláírtál.
Szóval ez puszta siránkozás.
"A lényeg, hogy dolgozz. Ennyire egyszerű."
Nem ilyen egyszerű. Lassan fél éve vagyok munkanélküli, mert alkalmatlan vagyok a szakterületemben, amiből diplomám lett. Nem véletlen, hogy 5 évig tartott elvégeznem így nemcsak hogy 20 éven belül kell 10 évet ledolgozni, de mivel időben sem tudtam befejezni így 1 év türelmi idővel lehet csak ledolgoznom máskülönben ugyanúgy perkálni kell. Tehát mostmár csak max fél évig lehetek munkanélküli 10 éven keresztül, ami kivitelezhetetlen, főleg, hogy a közeljövőben sincs semmi esélyem munkába állni. Aljamunkára meg a fizikai állapotom miatt alkalmatlan vagyok szóval az sem mentőőv. Eddig vagy 150 helyre beadtam a CV-met, de semmi esélyem. Ami munkahelyre alkalmas lennék onnan meg sose válaszolnak vissza (gondolom munkatapasztalat hiánya vagy túlképzettség miatt). Rémes ez az egész!
5 évig jártál egyetemre, azaz a képzési idődet kell ledolgoz i itthon a következő 20 évben. Valamit benéztél.
Egy hallgatói szerződés miatt? Bocs, de ez nem adósság, tudtad, mikor államira mész. Igazából ez a szopás vele, még önköltségesnél mehetsz akár külföldre is.
Ezen ne ess kétségbe annyira! Mi a foglalkozásod? Nem tart a covid se örökké.
Amíg nem találsz mást, eladó sem okés? Az nem fizikai, én is bírom, gerincferdüléssel, csípőficammal. Vagy egy ismerős, aki bejelent a vállalkozásába?
Költözés esetleg? Ha tényleg így van, ahogy írod, akkor elmennék eladónak, vendéglátásba. Szerintem csak borúsan látod a helyzetet.
Amúgy ha meghalsz, akkor visszautasíthatják az "örökséget".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!