Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ha menni kell...

Mit tegyek ha menni kell valahova akkor nagyon szorongok?

Figyelt kérdés
Nincs valami természetes gyógymód? Nem akarok már pszichiáterhez menni régen se használt. Ha telefonálni kell szintén. Rám jön még a szarás is. Unalmas már. Most is oktatókat kellenne felhivni mert meg kell tanulnom vezetni. Csak akkor vagyok nyugodt ha itthon vagyok. Munkám az itthon van.

2020. szept. 30. 10:25
 1/1 anonim ***** válasza:
Attól hogy egy szakember nem segített, nem biztos, hogy egyik sem fog, úgyhogy én ezt sem adnám fel. Nekem nagyon sokat segített a pszichológusom. Amit mi csináltunk meg amit csinálok az óta is, hogy mindig kicsit próbálom feszegetni a határaimat, ha úgy érzem fogcsikorgatva, pánikolva, vagy akármi de meg tudom lépni, akkor megteszem. Persze van amikor kihátrálok, mert úgy érzem most ez túl nagy lépés, de mindig kell kis apró célokat találni és azokat megtenni. Minél többször csinálsz valamit amitől rettegsz, annál kevésbé fog uralkodni rajtad és annál több pozitív megerősítésed lesz, hogy sikerült megtenned, ami segít, hogy egyre tovább tudj jutni. Ez egy hosszú és rögös folyamat, de így tudsz rajta segíteni, nincs rá természetes bogyó, ami megoldja az egészet. Persze van, ami segíthet megnyugodni kicsit, amikor nagyon rád jön az egész, például meditáció, légzésgyakorlat, nyugtató tea vagy segítő mechanizmusok kialakítása. Például én telefonálás előtt mindig felíróm egy papírra amit mondanom kell és akkor csak felolvasom, ami akkor is megy ha lefagytam miután felvették és meg is nyugtat kicsit, hogy nem fogok hebegni-habogni. Ilyeneket ki lehet alakítani minden tevékenységhez, amik kicsit oldják a feszültséget, legalább annyira, hogy ne hátrálj meg tőle. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy nem nézel szembe a félelemeiddel vagy túl nagyokat akarsz lépni és úgy érzed lehetetlen elérni a végső célt, amikor nem az.
2020. szept. 30. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!