Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Képtelen vagyok elviselni a...

Képtelen vagyok elviselni a tudatot, hogy mentális betegségekkel diagnosztizáltak. Hogy lehet ezzel együtt élni?

Figyelt kérdés
Ráadásul nem csak tudsz róla, hanem szenvedsz is tőle. A depresszió már évek óta kínoz, ráadásul genetika, szóval nem is tudok tenni ellene semmit. Narcisztikusként persze mindekinek a tökéleteset mutatom, ha már nagyon lent vagyok, akkor simán eltűnök, eljátszva, hogy elegem az ostoba világból es időre van szükségem. Ami egyébként igaz is, de közben leginkább a depresszió miatt tűnök el. Csak arra gondolok, hogy akiket gyűlölök mennyire örülnének, ha tudnák, hogy szenvedek. Persze a szűk családon kívül senki nem tudja. Miért kell egy embernek egyszerre több mentális betegséggel is küzdenie? Miért?

2020. szept. 30. 10:24
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
Kezdjük ott hogy a te döntésed hogy ezekkel a címkékkel akarsz e élni vagy nélkülük. Masrészt a depressziót a pszichiátriai ipar találta ki leforditva bánatot búskomorságot jelent. Ez egy reakció az életedre. Mi lenne ha megpróbálnál valamit változtatni az önsajnálat helyett? Egyebként meg kétlem hogy nárcisztikus lennél. Azok nem nagyon sajnáljál magukat és címkéket sem fogadnak el.
2020. szept. 30. 10:33
 2/7 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Azt tudom mondani, hogy a diagnózisnak örülj. Nélkülük is épp ilyen rosszul lennél, de legalább most már tudod magyarázni, és el tudsz indulni a megfelelő terápia irányába. Sok sikert!

2020. szept. 30. 12:03
 3/7 anonim ***** válasza:
93%

Hat nem tudom, en 31 evig kicsi gyerekkorom ota diagnozis nelkul a poklot jartam. En orultem a Borderline definiciojanak, meg a gyogyszernek, nem tudom, abban mi a rossz, hogy vegre tudom, miert szabotalom magam.

Jobb.

2020. szept. 30. 12:28
 4/7 anonim ***** válasza:
93%
Utolsóval értek egyett. Mikor megtudtam, hogy Borderline vagyok először sokként ért, de miután lecsillapodtam, örülök, hogy mostmár tudom mivel állok szemben.
2020. szept. 30. 14:04
 5/7 anonim ***** válasza:
45%
Engem depivel diagnosztizáltak. Azért megengedem magamnak a nevetést :D mi lenne ha te is igy tennél.
2020. okt. 1. 10:51
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
AZ a nagyobb probléma, ha valaki tökéletesnek hiszi magát, és úgy nyomja a hülyeségeit másokra, pl. munkahelyen.
2021. máj. 24. 19:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is sokkal rosszabb lett az életem, miután megkaptam a pszichiátriai diagnózisaimat. Nem elég, hogy szenvednem kell, most már tudom is magamról, hogy nem vagyok normális. A gyógyszerektől még rosszabb állapotba kerültem, az eredeti, számomra még elviselhető állapotom pedig soha többé nem tért vissza. Azok után, amik megtörténtek velem, én már soha többé nem fogok tudni ugyanúgy gondolni önmagamra. Ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni. De hát így is lehet "élni"- már ha ezt egyáltalán életnek lehet nevezni. Nekem már nem számít semmi. A halálom után úgyis mindegy lesz majd, hogy milyen életem volt.
2022. márc. 21. 22:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!