Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Személyiség zavar? Vagy egy...

Személyiség zavar? Vagy egy teljesen normális elme, aki talán csak egy kicsit el van veszve?

Figyelt kérdés

Úgy érzem két személyiség lakozik bennem. Az egyik egyszerűen nem tudja megemészteni azokat a dolgokat, amik a világban történnek minden egyes nap. Próbál tiltakozni, szörnyülködik, egyszerűen nem érti mi zajlik körülötte. Csak a rombolást látja mindenhol. Lerombolt épületek, lerombolt családok, lerombolt emberek, lerombolt lelkek. Fel nem tudja fogni hogy mit keres ebben a világnak nevezett borzalomban. Nem akarja kitenni a lábát a házból, retteg az emberektől, mert tudja mire képesek.

A másik viszont ennek a ellentettje. Ő olyan, mintha, egy elzárt kis rózsaszín felhőben élne. Tele van tervekkel, tele van élettel, annyira elvakítja a saját kis világa, hogy észre sem veszi mi zajlik körülötte, de tulajdonképp nem is érdekli. Meg van magával elégedve, de ettől függetlenül még is mindig többet akar. A végsőkig képes elmenni a céljaiért. Senki és semmi nem tudja őt megállítani, addig megy míg ki nem fárad, aztán kicsit megpihen és csinálja tovább.

Ami érdekes, hogy én teljesen tudatában vagyok annak, hogy ez a két személyiség váltakozik bennem. De már megőrjít. Az emberek nem tudják mi történik velem és én sem. 25 nő éves vagyok. Vajon más is van így? Körülöttem senki sem ilyen ,van egy személyiségük és az sosem változik. Vagy majd egyszer csak beáll az egyik személyiségem és a másik eltűnik végleg?

2020. szept. 29. 17:21
 1/10 anonim ***** válasza:
40%

Énis így érzem ahogy te.

24 éves nő vagyok. Én konkrét dolgoktól változom. Akár az időjárás. De szerintem a legtöbb nő ilyen nem?

Főleg mensi ideje alatt🤣

2020. szept. 29. 17:26
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Önimádat kimaxolva.
2020. szept. 29. 17:29
 3/10 anonim ***** válasza:
47%
Ramóna Te vagy az?
2020. szept. 29. 17:34
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem hirtelen hangulatváltozások ezek, amiket érzel... Egyszer egyik, máskor másik oldalról látod ugyanazokat a dolgokat. Ez nem "két személyiség".
2020. szept. 29. 17:49
 5/10 anonim ***** válasza:
4nek igaza van.
2020. szept. 29. 18:05
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen ezzel egyetértek, én sem gondolom, hogy valami személyiség zavar lehet, csak hangulatingadozás. De az őrületbe kerget. Mindig ez a kettő váltakozik. És ilyenkor vele együtt a véleményeim és a terveim is. Ez miatt toporgok egy-helyben. Egyszer ezt akarom, utána meg azt. Mindig belekezdek ebbe, aztán jön a másik "személyiség/hangulat" és akkor mindent eldobok a kezemből, és valami másba kezdek... Nagyon sok éve tart ez,talán ilyen is maradok?
2020. szept. 29. 18:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Nembaj még fiatal vagy. Bárhogy alakulhat.
2020. szept. 29. 18:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát akkor esetleg nem AG érzelmeid alapján kéne döntést hoznod, hanem a logikára hagyatkozni. Az érzelmek változnak, nálad különösen gyakran, ami logikus az meg logikus is marad. Menj az eszed után és ne az érzelmeidre hallgass, ha azok ennyire ellentétesek
2020. szept. 29. 18:14
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem gondolod hogy személyiségzavar akkor miért kérdezed, hogy az-e?
2020. szept. 29. 18:24
 10/10 AbysmalChaos ***** válasza:

Szélsőséges hangulatingadozások manifesztációja. Ha több személyiséged van

azt disszociatív személyiségzavarnak hívjuk. 10 év alatt alakul ki a zavar, elszenvedett trauma miatt. Skizofréniának semmi köze a disszociatív személyiségzavarhoz kivéve ha az a téveszméje a betegnek, hogy benne él valaki, pl ördög vagy egy másik személyiség.

2020. nov. 2. 23:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!