Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek az anyukámmal?

Mit tegyek az anyukámmal?

Figyelt kérdés
15 éves korom óta mentális betegségeim vannak, de ő képtelen elfogadni ezt. Úgy gondolja, hogy semmi bajom sincsen, szerinte csak gyógyszert akarok szedni. Rengeteg orvosnál voltam már, rengeteg diagnózisom van: OCD, borderline személyiségzavar, generalizált szorongás, súlyos depressziós epizód, bipoláris hangulatzavar II, skizoaffektív zavar. <- ezekre ő úgy tekint, mintha nem is lennének, figyelembe se veszi a betegségemet. A tüneteimre csak annyit mond, hogy én csak a figyelmét akarom felhívni magamra. Azt hiszi azt akarom, hogy foglalkozzon velem, és ezért mondom magam betegnek. Anyukám nagyon gyógyszerellenes. A legtöbb gyógyszert nem engedi, hogy beszedjem. Ma sikerült feliratnom nyugtatót és antipszichotikumot. Utóbbit nem engedi, hogy szedjem, amíg nincs hallucinációm. (Épp azt várjuk, hogy visszajönnek e a hallucinációim vagy sem). A nyugtatóval is vitatkozik, azt akarja, hogy 1 hónap után rakjam le. De rohadtul nem fogom. Na mindegy. A kérdés az, hogy hogyan fogassam fel vele, hogy nekem komoly mentális betegségeim vannak? Nagyon nehéz minden nap küzdeni megértés és elfogadás nélkül.

2020. szept. 2. 21:21
1 2
 11/11 anonim válasza:
100%

Hasonló cipőben voltam én is pont ilyen 20 éves korom körül annó. Az lehet a baj, hogy anyukád személyes sértésnek éli meg a Te betegségedet. Ő mint szülő - természetesen - a legjobb, legbölcsebb, hibátlan... ebbe nem fér bele, hogy van egy lelkileg sérült gyereke (pláne, ha ezeknek a sérüléseknek egy része miatta van)... Tagad... Érdemes valahogy erőt gyűjtened, és mielőbb eljönnöd, mert - saját szomorú tapasztalat - idővel amúgy is kidob, és lehet, hogy akkor, amikor a legkevésbé vagy rá felkészülve. Egyszer sikerült majdnem kicsinálnom magam, és utána 1-2 hétre lettem elküldve otthonról, úgy, hogy nem volt se munkám, se alternatív lakhelyem. Legyél bölcsebb nálam, és ne várd meg, míg hasonló helyzetbe nem kerülsz...

Vigyázni kell az ilyen emberekkel, mert a "szeretetükkel" tudnak a legjobban ölni.

2020. okt. 2. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!