Mit tegyek, ha a pszichológusom terrorizál?
6-os vagyok: érzelmi zsarolás, manipuláció áldozata voltam én is több éven keresztül (és nem vettem észre :( ). Több oka van annak, hogy valaki nem tud kijönni belőle, az egyik az önbecsülés, önbizalom hiánya, de lehet a mély önreflexió is, az, hogy segíteni akar a másikon (nagy a felelősségérzete). Bennem nagyon sok minden megjelent, nem csak az egyik, vagy a másik ok játszott, hanem keveredett.
Ki lehet jönni belőle, saját tapasztalat - sőt, most már határozottan felismerem, ha valaki manipulálni akar. Amikor én ebből a kapcsolatból kijöttem, úgy éreztem, hogy mindent feladok: az álommunkámat, egy jó barátságot (?), egy jó kollégát (?), és úgy éreztem, hogy nulláról kell kezdenem az életem. Iszonyatosan padlón voltam. 1 év eltelte után azt mondom, hogy ez komoly, de nagyon jó döntés volt a részemről. Megszűnt az az érzésem, hogy át akarnak vágni, és sokkal valóságosabbnak látom a világot.
Keress egy másik pszichológust, és észre fogod venni a különbséget. Az elején nehéz lesz, mert ettől a másiktól is ezt a fajta viselkedést várod. De nem mindenki ilyen. Azzal, akihez én járok, úgy érzem, hogy "tart", és soha nem hangzott el olyasmi, amiket te említettél. A legfontosabb mondat az első alkalomról: érzésekkel nem vitatkozunk. Nincs olyan, hogy valaki felfúj valamit, vagy érzékenyen reagál - ha ő így érzi, annak valamilyen oka van, ami a másik reakciójában is keresendő.
Csak bátran! Hidd el, jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!