Hol találok olyan pszichológust(inkább pszichoterapeutát), akinek beszélhetek arról, hogy az egész családom el van átkozva es ezzel nem lehet mit kezdeni?
A pszichológia szókészletében nem szerepel az átok. Úgyhogy evvel ne állíts oda.
Miből gondolod, hogy el vagy átkozva?
12:27-es vagyok
Valószínűleg nem a transzgenerációs trauma, hanem a transzgenerációs mintaátvétel kifejezést használta, de ez mindegy most. Egyfajta belső, családi mintakövetésre gondolj, amit a fiatalok észrevétlenül vesznek át az idősebbektől.
A Hellinger-féle családállítás kiválóan kezeli az ilyen problémákat. Ez a módszer belefér a pszichológia eszközkészletébe. Sőt, igazán jól pszichológusok csinálják.
12:41-es vagyok
A gugli első 10 találata közt 2 olyan van, amelyik nem pszichológus családállítót ajánl.
Voltam segítő is és témavivő is pszichológus által vezetett családállításon, sztem megéri feljönni Bp-re arra a két napra.
12:54-es vagyok
A csoportoson nem tudsz hazudni magadnak, nem tudsz "nem részt venni" a csoport munkájában, mások témái is megérintenek stb, csak előnye van az egyénihez képest. Nyugi, nem mutatkozik be senki, csak egymás keresztnevét tudják az emberek. Kibeszélned sem kell a problámádat mélységében. Nem fogsz égni, sokan mennek a tiédhez hasonló problémaval (bármi is az, nem te vagy az egyetlen, aki ilyemivel küzzd). Angster Máriát ajánlom.
Jó döntést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!