Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hol találok olyan pszichológus...

Hol találok olyan pszichológust(inkább pszichoterapeutát), akinek beszélhetek arról, hogy az egész családom el van átkozva es ezzel nem lehet mit kezdeni?

Figyelt kérdés
Sokféle mentális gondom van egyszerre, mar eleve ez elég ahhoz, hogy tudjam, hogy szerencsétlen vagyok, de a családomban egyszerűen olyan hihetetlen módon alakulnak rosszul a dolgok, amire nincs magyarázat. Kivel beszélhetem ezt meg, ha nem egy szakemberrel? Eddig kettőnél voltam, az egyik olyan amatőr volt, hogy el sem hittem, a másikon is azt éreztem, hogy kevés hozzam es be akart fektetni a pszichiátriára. Ne értsetek félre, nem vagyok egy spirituális típus, nem járok jósokhoz, vagy hasonló kóklerekhez, de azt tudom, hogy valami van a családommal. 0 esélyem van az eletben ilyen családi háttérrel, plane, hogy 5 fele mentális betegségek örököltem/alakult ki nálam es ugyanúgy történnek velem a nagyon rossz dolgok... csak azért elek meg, mert nincs meg a módszer...

2020. aug. 29. 08:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Semmi konkrétumot nem írsz.
2020. aug. 29. 09:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Csaladallitasra menj el.
2020. aug. 29. 09:16
 3/10 anonim ***** válasza:
Persze, találhatsz, jó pénzért bármenyik szívesen meghallgat.
2020. aug. 29. 09:23
 4/10 anonim ***** válasza:

A pszichológia szókészletében nem szerepel az átok. Úgyhogy evvel ne állíts oda.

Miből gondolod, hogy el vagy átkozva?

2020. aug. 30. 12:27
 5/10 A kérdező kommentje:
Késő, mar megmondtam a pszichológusnak, akihez jártam es rengeteget meséltem a csaladomrol. Azt mondta, ha így érzem, akkor érdemes lenne megnézetni, hogy transzgeneraciós trauma hatása alatt vagyok-e. Azt mar nem mondta, hogy ez mit takar.
2020. aug. 30. 12:35
 6/10 anonim ***** válasza:

12:27-es vagyok

Valószínűleg nem a transzgenerációs trauma, hanem a transzgenerációs mintaátvétel kifejezést használta, de ez mindegy most. Egyfajta belső, családi mintakövetésre gondolj, amit a fiatalok észrevétlenül vesznek át az idősebbektől.

A Hellinger-féle családállítás kiválóan kezeli az ilyen problémákat. Ez a módszer belefér a pszichológia eszközkészletébe. Sőt, igazán jól pszichológusok csinálják.

2020. aug. 30. 12:41
 7/10 A kérdező kommentje:
Azóta mar utána néztem, létezik a transzgeneraciós trauma fogalma is. En a csaladallitasrol eddig csak azt olvastam, hogy becsapás az egesz, azt, hogy pszichológusok csinálnák sehol sem olvastam. Egyébként ennek ellenére szeretnek elmenni, sajnos a varosomban nincs lehetőség.
2020. aug. 30. 12:51
 8/10 anonim ***** válasza:

12:41-es vagyok

A gugli első 10 találata közt 2 olyan van, amelyik nem pszichológus családállítót ajánl.

Voltam segítő is és témavivő is pszichológus által vezetett családállításon, sztem megéri feljönni Bp-re arra a két napra.

2020. aug. 30. 12:54
 9/10 A kérdező kommentje:
Hat akkor ha esetleg tudsz olyat ajánlani, aki tényleg jo, akkor rászánnám magam. Bar a csoportosra biztosan nem, csak sz egyénire. Nem tudom mi alapján kellene választanom, pszichológust sem sikerült.
2020. aug. 30. 13:06
 10/10 anonim ***** válasza:

12:54-es vagyok

A csoportoson nem tudsz hazudni magadnak, nem tudsz "nem részt venni" a csoport munkájában, mások témái is megérintenek stb, csak előnye van az egyénihez képest. Nyugi, nem mutatkozik be senki, csak egymás keresztnevét tudják az emberek. Kibeszélned sem kell a problámádat mélységében. Nem fogsz égni, sokan mennek a tiédhez hasonló problémaval (bármi is az, nem te vagy az egyetlen, aki ilyemivel küzzd). Angster Máriát ajánlom.

Jó döntést kívánok!

2020. aug. 30. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!