Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan viselkedik egy skizofrén?

Hogyan viselkedik egy skizofrén?

Figyelt kérdés
Csak mert a barátnőm csinált furcsa dolgokat, este elindult suliba mert "reggel" van, meg állandóan bujkált bezárta magát a szobájába és amúgy ő ezekre nem emlékszik elmondása szerint. Nem rég jött ki az elmegyógyintézetből...
2010. aug. 5. 19:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából így /is/. Egy barátnőm nagyon régen beteg. Ritkán vannak téves eszméi, akkor aztán detrekasan. Pld. feljelentést tett egyszer a rendőrségen, hogy összevagdosták a bugyijait. Másik alkalommal az ékszereit "lopták" el. Legutóbb nála voltam /ő hívott/, beszélgettünk egyszercsak kinyitotta az ajtót és azt mondta, ne haragudj, menj el, egyedül akarok lenni. Hosszú évek óta Halipelidort szed, de ez a betegség gyógyíthatatlan.
2010. aug. 5. 20:02
 2/7 anonim ***** válasza:

igen a téveszmék tipikus skizofrén tünetek.pl.este reggel van.bár nem tudom a barátnődet komkrétan diagnosztizálták vmivel?

egyik gyerekkori ismerősöm skizofrén,felnőtt korára elhatalmasodott rajta a betegség,súlyos téveszméi lettek,pl.én irányítom őt,megszállom,azonkívül horvát nemzetiségű vagyok.elkezdett egyre furcsábban,agresszíven viselkedni én meg is szakítottam vele a kapcsolatot.annyit tudok róla kezelik,gyógyszereket szed.

amugy fiatalabb korában,kb.14-24 között nem volt ilyen,egy kicsit furcsa srác volt mindig nevettünk rajta,de alapban kedves,jóindulatú volt soha nem bántott senkit,nem volt agresszív..

2010. aug. 7. 15:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Nálam paranoid skizofréniát állapítottak meg, kórházba kéne feküdnöm gyógyszerbeállításra, de október végéig nem fogok ráérni.

Nekem csak egy téveszmém volt, azt hittem, hogy összejöhetek egy lánnyal, csak mert róla álmodtam. Most nyűglődök szerelmi csalódás miatt. Visszahúzódó, csendes, szétesett gondolkodású fiú vagyok, nem tudok senkivel folyamatosan egyhuzamban egy témáról beszélni, a gondolataim szétesnek, szétcsaponganak, így viselkedek. Lehet, hogy csak a gyógyszer miatt mennek szét a gondolataim, de lehet hogy a betegségem miatt, vagy lehet hogy a szerelem az oka, de az is lehet, hogy nem is vagyok szerelmes, csak kórosan ragaszkodok az illetőhöz. Rosszul esek magamnak.

2010. aug. 8. 15:07
 4/7 anonim ***** válasza:
előző válaszoló: azért diagnosztizáltak nálad skizofréniát, mert 1x azt hitted, hogy összejöhetsz egy lánnyal, csak mert róla álmodtál?
2010. aug. 9. 08:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem. Családi okok miatt történtek a dolgok. (sajnos)
2010. aug. 9. 12:22
 6/7 anonim ***** válasza:
előző válaszoló: nem, sokkal bonyolultabb dolog, többször álmodtam így összesen 2 db lányról, de az egyiken már túl vagyok. A másikra "rászálltam", és egy komplett téveszmerendszert építettem ki magamnak erotomán doxsazmákkal, hogy szeretjük egymást és majd összejövünk. Aztán különféle egyéb események miatt ezt "megtudta" egy orvos, és ezt a diagnózist állította fel. Mikor megtudtam, nagyon megbántam, hogy zaklattam ezt a lányt a szerelmemmel, és azóta is rémálmaim vannak magamról.
2010. aug. 12. 20:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az ilyen orvosnak sem ártana egy diagnózis!
2010. aug. 13. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!