Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez lenne az előjele? Így...

Ez lenne az előjele? Így kezdődik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Láttam, hogy nagyon sokan vagytok jártasak a különböző mentális problémákban, ezért gondoltam itt próbálok első körben szerencsét.

Történt jó pár hete, hogy láttam egy videót, amiben arról volt szó, hogy a skizofréniával küzdő személyek különböző földönkívüliekkel, misztikus dolgokkal kapcsolatos téveszmében hisznek.

Ez a videó akkor számomra ennyi volt, megnéztem és vége.

Pár nappal később viszont eszembe jutott, amit ott hallottam, hogy előfordul velük, hogy azt gondolják, a földönkívüliek felveszik velük a kapcsolatot stb.

Na és itt jött a baj.

Elkezdtem félni, hogy mi van, ha én is ezt fogom gondolni és senki nem fog tudni meggyőzni az ellenkezőjéről?!

Aztán elkezdtem attól félni, ha már csak az az szó, mindenféle magyarázat vagy cselekvés nélkül eszembe jutott, hogy ufó, akkor én biztosan egy lassú folyamat elején vagyok...

Szóval már maga ez a szó egy félelmet, szorongást, ideges érzést vált ki belőlem.

Mi lehet ez?

Miért ijeszt meg egy saját, hétköznapi téma?

Ez skizofrénia lenne?

Köszönöm a válaszokat.

Sziasztok!

2020. aug. 28. 12:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmi bajod nincs, csak ráfeszültél a témára. Ez olyan, mint amikor vki egy horrorfilm megnézése után nem tud elaludni, és benéz az ágy alá.
2020. aug. 28. 12:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez hipochondira es szorongás, illetve ha kényszeresen gondolsz ra, akkor a kenyszerbetegseg is gyanús, ami egyébként összefügg a szorongással. Ez meg nagyon nem elég a kezdődő skizofréniahoz.
2020. aug. 28. 12:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Bemagyarázod magadnak. Nincsen semmi bajod. Gondolj bele, eddig miért nem merült fel benned soha ilyesmi? Mert semmilyen tünetet nem produkáltál.

Az ufók amúgy elég béna példa az illetőtől, mivel önmagában a létezésüket nagyon sok elismert tudós sem zárja ki. Ugyan miért lennénk egyedül ebben a hatalmas univerzumban, aminek a távoli részeiről alig tudunk valamit? Viszont más értelmes civilizációk jelentése nem egyenlő elrablás, random emberekkel kapcsolatfelvétel.

Az állandó rettegés az elrablástól meg minden eltűnést, furcsa eseményt nekik tulajdonítani persze nem normális, de ez sokkal inkább paranoia és emberi tudatlanság, hiszékenység. Egy skizofrénnek millió más, súlyosabb tünete is van.

2020. aug. 28. 12:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem neked alapból van egy szorongásod, ami csak most rágnivaló csontot talált magának. Valószínűleg nem vagy és nem is leszel skizo, viszont a szorongásodat a saját érdekedben jó lenne kezelni, mert az is elég kellemetlen. Sőt, az kellemetlenebb, mert a skizoidok olykor nem is érzik magukat kellemetlenül emiatt, viszont a szorongás nagyon rányomja a bélyegét az életedre. Tehát, pszichoterápia!
2020. aug. 28. 16:40
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Elképzelhetőnek tartok néhány választ.

Valószínűleg sok a negatív stressz is mostanában az életemben, ez okozhat némi érzékenységet, illetve hangulatingadozást.

A hipochondriára azért nem gondoltam, mert azt feltételeztem, hogy az csak testi megbetegedések esetén fordul elő. Úgy látszik hiányos a tudásom.

Megnyugtató, hogy nem gondoljátok ezt skizofréniának.

A szorongás az valóban jelen van.

Sajnos túlságosan fontos nekem mások véleménye..

2020. aug. 28. 17:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Nevezhetjük hipochondriának, ha pl valamilyen gondolattól vagy érzésről a skizofrénia jut eszembe, s félek, hogy az lesz vagy az van?
2020. aug. 29. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!