Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha egy súlyosan depressziós...

Ha egy súlyosan depressziós ember mellé még nárcisztikus is, attól könnyebb, vagy pont hogy nehezebb az öngyilkosság?

Figyelt kérdés

Sajnos magamrol beszélek beszélek, diagnosztizalva vagyok.

Évek óta az öngyilkosságot tartom a leglokigusabb lépésnek, nagyon súlyos depressziom van, volt, hogy fel évig nem jottem ki a szobambol. Ennek ellenére nagyon nehéz elhatarozni, hogy megteszem es elgondolkodtam, hogy ennek a narc. szemelyisegzavarhoz lehet köze. Igazából mar a depressziómat is szinte “diadalnak” elem meg, nem fejtem ki, mert nagyon unszimpatikus lenne, amit mondok... Az öngyilkossággal kapcsolatban is úgy érzem, hogy megélhetném diadalkent, mondván, hogy túl rossz es logikátlan az élet ahhoz, hogy élni akarjam. Viszont másrészt talán pont azért annyira nehéz megtenni, mert egy nárcisztikus személy nyilván nehezen fordul saját maga ellen es azt hiszi, hogy ő a világ közepe. Egyébként gyerekkorom óta valóban megvan az, hogy különlegesnek érzem magam es nem találok olyan embereket, akik érdekelni tudnának, mert mindenkit borzalmasan ostobának, unalmasnak es semmilyennek találok, egy par kivetel van. Ezen kívül meg borderline-nal is diagnosztizáltak, egy totális paradox helyzetnek érzem ezt az egészet.

2020. aug. 5. 13:24
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Igen, es biztos vagyok benne, hogy minden narci olyan élethelyzetben van(mikor eleve valamilyen trauma, onnizalomhiany, vagy sérülés miatt lett olyan amilyen), hogy a munkahelyen mindenkit, beleértve a főnökét is, csak úgy el tud taposni...es bele sem gondol abba, hogy ha kirúgják a fa.szba, akkor mi lesz vele, honnan lesz penze es mondjuk ha nem lesz penze az albérletre, hogy fogja játszani tovább a tokeletest a híd alól. Aki eltapossa a kollégáit meg a főnökeit, az egy ostoba állat. Hacsak nincs 20 másik kva jól fizető álláslehetosege, ahova akármikor mehet...

Azért ezt gondold at

2020. aug. 29. 16:29
 22/35 A kérdező kommentje:
Másrészt megint az apámmal kell jönnöm sajnos, rajta egyértelműen kijönnek a nárcisztikus jegyek, es el is mondja, hogy o olyanokat tud az életről, mint senki más es különleges képességei vannak, de emellett meg autistanak es szerencsétlennek vallja magát. Orvoshoz valóban nem menne, mert meg sem merne ott szólalni.
2020. aug. 29. 16:32
 23/35 anonim ***** válasza:
19. Írtam neked privit. 20 tökéletesen egyet értek. Én mehettem a terapiára a párom miatt. Mikor egy pszichológussal került asztaltársasagba aki mondta neki hogy gondok vannak vele és nárcisztikus csak röhögött rajta. Az én romjaimon virazgozott. Ő aztán minden volt csak hiperérzékeny nem. Minden lepergett róla. Ez nem nárcizmus ami neked van. Meggyörörtek de nem vagy nárcisztikus és ezt ne is sajnáld.
2020. aug. 29. 17:05
 24/35 A kérdező kommentje:
23, a szupererzekenyseg egy állapot, nem hiszem, hogy kizárná a narcizmust. En örülnek neki, ha nem lennék az. Megyek majd meg pszichológushoz boncolgatni a témát. Egyelőre ezt a diagnózist kaptam. Plusz a párodnak valószínűleg nincs melle depressziója, nem szorong nem kényszerbeteg es nem tájékozott a témában. En igen.
2020. aug. 29. 17:36
 25/35 anonim ***** válasza:

Attól hogy lepontozzátok a 14 választ még igaz. Kicsit olvasgassatok a témában.

A paromnak depressziója az valóban nem volt de aludni pl nem tudott ami szorongasra utal éa két pofára ette a frontint és alkohol problémái is voltak. Persze csak szerintem. Szerinte teljesen normális ha valaki mindenap megiszik egy üveg bort plána nyugtatóra. A témában valí tájékozatlanság nem jelenti hogy egeszséges vagy :) szerintem te túl tájekozott vagy a témában és ragaszkodsz a cimkéidhez. Mint írtam olvasd el a mérgező szülök című könyvet ha segíteni akarsz magadon.

2020. aug. 29. 18:08
 26/35 anonim ***** válasza:

Már másodszor erőlteti valaki a Mérgező szülőket.

Mielőtt valaki olvasná, ajánlatos elolvasni a kritikáit is, hogy tudja, hova tegye az ott írtakat.

2020. aug. 29. 18:14
 27/35 anonim ***** válasza:
Fent van neten pdf változatban ingyenesen letölthető. Ja te a kritikáját olvasod egy könyvnek? Elég vicces. Értelmes embereknek általában van saját véleményük. ;) Nekem és sok más ismerősmnek sokat segített sőt kb megmentett. De nyilván minden hasznos meg jó dolgot le kell húzni.....szánalmas emberi mentalitás. Le lehet mindent fikázni meg esélyt is lehet adni dolgoknak főleg, hogy ingyenesen elerhető 2 kattintással. Veszteni való nincs vele. Ennyi. Majd a kérdező eldönti úldögelni akar és kínlódni vagy tenni magáért valamit.
2020. aug. 29. 20:21
 28/35 anonim ***** válasza:
Néhány mérgező szülőnek nem tetszett a könyv? :D Nem vagyok meglepve. Gondolom te is közülük való vagy, vagy a tagadásban élsz.
2020. aug. 29. 20:25
 29/35 anonim ***** válasza:
És vajon miért van INGYEN?
2020. aug. 29. 20:55
 30/35 anonim ***** válasza:
Mert nem mai darab. Sok neves szerző műve elérhető ingyenesen a neten. Pl Feldmár András, Douglas Adams, Madách, Petőfi, Molnár Ferenc. Nem minősíti a művet, hogy ingyenesen fent van. Veled ellentétben sokat olvasok. Majdnem minden felkerül pár évvel a kiadása után. Van ami előbb is. :)
2020. aug. 29. 21:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!