Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha egy súlyosan depressziós...

Ha egy súlyosan depressziós ember mellé még nárcisztikus is, attól könnyebb, vagy pont hogy nehezebb az öngyilkosság?

Figyelt kérdés

Sajnos magamrol beszélek beszélek, diagnosztizalva vagyok.

Évek óta az öngyilkosságot tartom a leglokigusabb lépésnek, nagyon súlyos depressziom van, volt, hogy fel évig nem jottem ki a szobambol. Ennek ellenére nagyon nehéz elhatarozni, hogy megteszem es elgondolkodtam, hogy ennek a narc. szemelyisegzavarhoz lehet köze. Igazából mar a depressziómat is szinte “diadalnak” elem meg, nem fejtem ki, mert nagyon unszimpatikus lenne, amit mondok... Az öngyilkossággal kapcsolatban is úgy érzem, hogy megélhetném diadalkent, mondván, hogy túl rossz es logikátlan az élet ahhoz, hogy élni akarjam. Viszont másrészt talán pont azért annyira nehéz megtenni, mert egy nárcisztikus személy nyilván nehezen fordul saját maga ellen es azt hiszi, hogy ő a világ közepe. Egyébként gyerekkorom óta valóban megvan az, hogy különlegesnek érzem magam es nem találok olyan embereket, akik érdekelni tudnának, mert mindenkit borzalmasan ostobának, unalmasnak es semmilyennek találok, egy par kivetel van. Ezen kívül meg borderline-nal is diagnosztizáltak, egy totális paradox helyzetnek érzem ezt az egészet.

2020. aug. 5. 13:24
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
En nem akarom magamra akasztani, hogy narci vagyok. Es valóban ritka, hogy valaki narci es szoc. fóbiás legyen egyben, de van ra példa. Pl. az apám soha nem menne el orvoshoz, de ennél ellenére en biztos vagyok benne, hogy narci, közben meh olyan szoc. fobiaja van, hogy nem mer bemenni a gyógyszertárba, vagy fagyit venni 50 évesen... hanyok is tőle. Nem mellesleg a narc. személyiségzavar pont, hogy a kishitűségbol ered...
2020. aug. 29. 12:03
 12/35 anonim ***** válasza:

C-PTSD

Abban benne van a nárci, a border és megmagyarázza a szoc.fóbiát.

Az sem mindegy, hogy nárcisztikus személyiségzavar vagy viselkedészavar.

Ha apád az és ezt ennyire tisztán látod, akkor nyilván eltanult viselkedésről lehet szó, de nem személyiségzavarról.

Életemben nem találkoztam olyan nárcival, akinek van bármiféle betegség belátása. A nárci nem látja az önbizalomhiányát ezért kell egy hamis grandiózus self...

Soha az életben nem akarja azt a szerencsétlen, traumatizált gyermeket látni, ami ő valójában..ő egy láthatatlan gyermek, aki állarcok mögé bújik.

Ahhoz, hogy ezt lássa, amit te a személyiségét kellene megbontani, arra meg nem képes.

Hogy te nem vagy nárci az szinte biztos! Inkább nárci áldozat!

2020. aug. 29. 12:18
 13/35 A kérdező kommentje:
En örülnek, ha nem lennék az, legalább egyel kevesebb mentális bajom lenne... sajnos az apámmal 16 évig együtt éltem, de szinte semmilyen kapcsolat nem volt köztünk, a nagymamám nevelt. Tőle csak a sz.art láttam nagy ritkán. Igazából en mielőtt pszichiáterhez mentem volna mar sokat olvastam a témában es konkrétan szinte fel tudtam állítani magamnak ugyanazt a diagnózist, amit a pszichiáter. Az elemző képességem mindig is jo volt. Egyébként lehet, hogy csak viselkedészavar, másrészt gondolom a narcizmusban is vannak szintek. Meg azért vannak olyan tünetek, amik nagyon igazak rám. Különlegesség érzése, csak olyan emberekkel tudok lenni, akik magasztalnak, ha nem azokat meggyűlolom, ha valaki tesz ellenem valamit, azt “meg is ölném”, ugy érzem járnak nekem dolgok, amik másoknak nem, a tökéletesség mutatása a legfontosabb, a külsőm szinten a legfontosabb... empátia nem nagyon van bennem, maximum a szeritem kedves emberek felé... ha elvonulok a depressziom miatt, azt is diadalkent elem meg, ennyi tünet mar szeritem túl sok ahhoz, hogy ne legyen közöm a narcizmushoz.
2020. aug. 29. 12:41
 14/35 anonim ***** válasza:
0%
12 nem így van. A narcisztikusnak hatalmas az önbizalma. Önbecsülése nincsen. A kettő nem ugyan az. De sosem fogja belátni, hogy nincs neki és azt sem hogy problémái vannak. Max mások miatt mindenki hibás csak ő nem. És nem traumatizálásból ered a dolog leginkább hanem abból, hogy gyermekkorában nem szabtak neki korlátokat. Azt csinált amit akart, felnőttként is azt hiszi neki mindent lehet.
2020. aug. 29. 13:02
 15/35 anonim ***** válasza:
Kérdező sok ember van aki különlegesnek akarja érezni magát. Ez még önmagában nem beteges érzés több mint 7milliárd ember él a földön normalis ha nem tömeg akar lenni valaki. Az is jól esik mindenkinek ha magasztalják és dühöt vagy utálatot válthat li ha szidják. Az empátia hiánya már nagyobb baj. Én pl tìl empatikus vagyok így nagyon nehezen értem hogy másban miért nincs együttérzés. Pl neked n fájna ha látnál egy szenvedő kutyát cicát gyereket?
2020. aug. 29. 13:07
 16/35 A kérdező kommentje:
15, más az, ha valaki egy szenvedő macska, vagy egy gyerek láttán nem érzi rosszul magát. Az mar leginkább a pszichopatakra jellemző szerintem. De laikus vagyok, nem akarok orvost játszani. Szakemberek nem hiszem, hogy itt ingyen osztogatnanak tanácsokat, mi csak a saját véleményünket mondhatjuk el. A gyerekek pl. mindig is szerettek valamiért, szóval ezért en is szimpatizálok velük. Persze, ha mondjuk ordítana mellettem egy, akkor azonnal dührohamot kapnék. De mondjuk törődni mar nem nagyon tudok senkivel, egy-két csaladtagomon kívül, sajnos karorvendo is vagyok, es mérhetetlen nagy bennem az irigység is... akiket pedig gyulolok, azoknak nagyon durva dolgokat vagyok képes mondani, amitől jobban érzem magam es nagyon rosszakat kívánok nekik.
2020. aug. 29. 13:24
 17/35 anonim ***** válasza:

Ez nem nárcizmus. Azt javaslom szerezd meg a mérgező szülők c. Könyvet. Sokat tanulhatsz belőle magadról és talán megoldásokat is találsz. Szerintem te dühös ami normális érzés. Ezzel kéne valamit kezdeni mert a düh ami mindenkiből mást vált ki

Belőled amit leírtál belőlem fizikai tüneteket mert én elfolytom így magamat emésztem fel. A volt párom aki nárcisztikus volt nem ilyen rekaciókkal élt. Persze minden ember más. De ő nem sajnált senkit és semmit. Csak ő létezett a világon és mindenkit a szolgájának tekintett. Dühös max akkor volt ha valami nála nagyobb ember egyetemi prof vagy főnöke rendre utasította. Akkor sem rájuk hanem a gyengébbeken a környezetében töltötte ki. De elegánsan tiport mindenkit a földbe. Nem gyűlölettel.

2020. aug. 29. 13:35
 18/35 A kérdező kommentje:
Valóban mindenki más. Azt tudom, hogy az en helyzetem nagyon összetett. Az, hogy több nárcisztikus vonásom van, mint a legtöbb embernek, az biztos, hogy ez mar személyiségzavar-e az nem. Mindenesetre a szoc. A fóbiám es a szupererzrkenysegem biztosan visszafogja ezt az énem. Plusz, ha olyan családba születtem volna, aminek hatalma van, akkor sokkal rosszabb lennék, sajnos ennek pont az ellenkezője igaz, ami miatt bogni is tudnék. Munkahelyen is szívesen leorditottam volna par embert, de mivel semmilyen befolyasom nincs, tudtam, hogyha panasz lesz rám, gond lehet... egyébként a gonoszkodassal kapcsolatban az is visszafog, hogy szorongok es felek, hogy visszaüt. Ha valaki tisztán csak nárcisztikus es melle meg nem bipolaris, szorongó vagy borderline nyilván sokkal jobban latni rajta.
2020. aug. 29. 14:10
 19/35 anonim ***** válasza:
14# Akkor mi a f@szból ered, ha nem traumából? Se önbizalma se önbecsülése. Semmije nincs csak egy hamis selfje.
2020. aug. 29. 15:41
 20/35 anonim ***** válasza:

😂 Kedves Kérdező!

Nem vagy nárci, egy nárci se bőg ennyit. Hiperérzékenység attól van, hogy szétkínozták az agyad a tested a lelked. Teljesen normális reakció ebben az esetben a düh a harag a gyűlölet èrzése!

Egy nárci nem hibás, nem beteg, és pont lesz@rja, hogy itt nyekeregjen a "betegségéról".

A pszichiáteredet kukázd le, téves diagnózis. Ha nárci lennél ebből eleve nem csinálsz problémát, hogy a munkahelyeden leordítod a kollégákat. Mert nem ordítod le, ótvar kígyó mód eltaposnád őket.

Hogy tudd, egy nárci nem megy orvoshoz, kivételesen, ha betapossák a terápiába...aztán rövid úton kifarcol. Mert NEKI NINCS BAJA! Aki terápiába kerül az áldozat!

2020. aug. 29. 16:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!