Általánosságban melyik gyógyszercsoport a "károsabb": antidepik vagy nyugtatók?
Nehéz kérdés. Mit értünk káros alatt? Hogy maradandó bajt okoz? Vagy, a függôség kialakulása miatt?
Van nem benzo típusú nyugtató: a buspiron hatóanyagúak pl. Nem benzok.
Pl. maradandó baj vagy elváltozás okozás, biza.
Azt is hallani, h egyeseket átmenetileg sterillé tett antidepresszáns.
2-es vagyok. Szerintem ez nagyon kiszamithatatlan es egyenfuggo. Van, aki az elejen nincs is rosszul az antidepiktol, van akin meg minden mellekhatas elojon, amig nem “szokja” meg a szervezete a gyogyszert.. van, aki siman leteszi es nem lesz tole rosszul, van aki fokozatosan mg-onkent csokkenti es megis jelentkeznek tunetek...
Ezek okozhatnak hizast is, es nem csak amiatt, h noveli az etvagyat es tobbet eszel, hanem lelassitja az anyagcsered, meg a hormonokba is be tud kavarni... ismerek olyat, aki tudvan, h a hizas mellekhatas dietazott kokemenyen,kb alig evett es igy is felhizott jo par kg-t....
Bar a hizas talan a legkevesbe para mellekhatas az osszeskozul.
Pl. A legtobb antidepi/nyugtato ototoxikus es okozHAT fulcsengest, ami nem mulik el azutan se , h letetted a gyogyszert.
De ez mind olyan, h vagy elojon nalad vagy nem. Franc se fogja megmondani.
A benzoknal meg ugye iszonyat hamar kialakul a tolerancia es emelheted az adagot, h hasson... az meg azert baj. Allitolag a nagy dozisu benzokrol a lejoves hosszabb es rosszabb, mint a heroinrol..
Ugyanakkor meg nem veletlen lettek ezek a gyogyszerek kitalalva. Sokszor “karosabb” , ha az ember nem szedi be őket...
Szoval sajna nincs valasz a kerdesedre. Legalabbis a reszemrol nem:D
Én már egy ideje gondolkozom ezen csak rettegek a mellékhataoktól. Az orvos szerint nincs veszteni valóm.
Csak az állasom ami nélkül meg utcára kerülök hamar. Szóval nehéz ügy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!