Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hallucinációk, alvás közben,...

Hallucinációk, alvás közben, ám nyitott szemmel?

Figyelt kérdés
Évek óta vannak élénk hallucinációim az elalvást követően, viszont mind nyitot szemmel történik. Olyan érzés, mintha még aludnék, de mindenképp nyitva van a szemem, hiszen belátom az egész szobát, és abban a térben helyezkedik el a hallucinált téma. Legtöbbször lebegő test, vagy egy fekete füstszerű dolog, de van hogy egy kar. Hang nem nagyon társul hozzájuk. Gyakran csak pár másodperc, viszont legutóbb olyan élénk volt, hogy felébresztettem a mellettem fekvő páromat, hogy "nézd, nézd, most láthatod", és persze abban a pillanatban tipikusan valósnak hittem. Tud valaki erről valamit, vagy mással is előfordul ez?

2020. júl. 1. 02:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Olvass utána az alvásparalízisnek.

Sokaknál előfordulhat.

Ha nagyon gyakoriak az alkalmak érdemes vele pszichológushoz fordulni, mert fokozott stressz vagy bármi más is állhat a hátterében.

2020. júl. 1. 02:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Az alváspadalízist ismerem, de az bénulással is jár. Én teljesen ura vagyok a testemnek, félig éber vagyok és nyitott szemmel látom. Viszont csak is alvás idején és csakis éjjel.
2020. júl. 1. 03:44
 3/7 anonim ***** válasza:

1-es vagyok.

Érdekes eset. Mióta vannak ilyen eseteid, és mennyit tudsz aludni egyhuzamban így?

Az agy kreálhat furcsa dolgokat ha túl sokat/keveset alszol, vagy éppen az sem mindegy hogy mikor tudsz elaludni.

2020. júl. 1. 13:15
 4/7 A kérdező kommentje:
21 éves leszek. Volt ilyen 14 éves korom körül is, de nem sokáig, csak egy stresszes időszakban. Mostanában, az elmúlt két évben meg rendszeres, már megszoktam. Minden éjszaka van egy ilyen, de van, hogy rögtön vissza alszom. Alapból nem vagyok jó alvó, borzasztó későn fekszem, és vagy korán kelek 2-4 óra alvással, vagy kelek délután egykor. Azért nem aksrtam erre fogni, mert kiskoromban még rendben volt az alvásom és már akkor is ez volt.
2020. júl. 1. 13:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Akkor szerinted nem a kevesebb alvástól. Esetleg most is stresszes időszakban vagy?

Sokat egyébként nem tudok segíteni, ne haragudj:( tényleg el kéne menni dokihoz, legalább egy nyugtatóért amivel tudsz aludni, vagy pszichológushoz, ha neked úgy jobb.

2020. júl. 3. 14:23
 6/7 A kérdező kommentje:

Semmi gond, nem is vártam itt komoly diagnosztikát, csak kíváncsi voltam.

Egy éve volt egy több éves kapcsolat után szakításom, az azóta is emészt, emellett vizsgák előtt állok, munkát keresek és egyéb egészségügyi gondjaim vannak - tehát igen, stresszes időszakban vagyok

2020. júl. 6. 16:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy aktuális-e még, valószínűleg már nem, de nekem is van ilyen már évek óta.

Csak nekem olyan, hogy szerintem a valóságban látom a szobát, csak lényeket/ állatokat/ tankokat hallucinálok be a térbe, amitől meg megijedek.

Nem tudom mi lehet ez, remélem Kérdező már nálad elmúlt.

2022. ápr. 29. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!